Foto: fitneska
Vždy počas leta dojedáme poslednú kvasenú kapustu, ktorú si sami nakladáme. Tento rok nám kapustička pustila veľa šťavy a mojej polovičke ju bolo ľúto Zobraziť celý popisVždy počas leta dojedáme poslednú kvasenú kapustu, ktorú si sami nakladáme. Tento rok nám kapustička pustila veľa šťavy a mojej polovičke ju bolo ľúto vyliať. Keď ju priniesol v dvojlitrovom pohári do kuchyne, iba som prevrátila oči :-) Ale potom som si spomenula na vynikajúcu silvestrovskú kapustnicu z Kysúc... Recept je vlastná tvorba, keďže pôvodný nemám k dispozícii a polievočka sa vydarila :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Do vody dáme variť bravčové mäso (stehno alebo pliecko). Ja som použila stehno. Pridáme trochu soli, zopár guľôčok celého čierneho korenia a cibuľu.
-
3
Pokiaľ sa nám vývar varí na miernom ohni, očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a suchohríby... Stihneme aj iné domáce práce alebo menší nákup, keďže dobrý vývar a mäso do mäkka sa varí tak dve hodinky, minimálne :)
-
4
Zemiaky a hríby dáme variť spolu s klobásou v menšom množstve vody. Opäť trochu osolíme. Treba pamätať na to, že voda z kvasenej kapusty je dostatočne slaná a chuťovo výrazná.
-
5
Z hotového vývaru vyberieme mäso a scedíme ho. Mäsko necháme trochu vychladnúť.
-
6
Do scedeného vývaru vlejeme vodu z kvasenej kapusty a privedieme do varu. Potom pridáme uvarené zemiaky a hríby spolu s vodou, v ktorej sme suroviny varili (klobásu vytiahneme, neskôr nakrájame:) Necháme pár minút prevrieť a na záver pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie chuti. Použila som Rajo a trošku sa zrazila, čo je vidieť na úvodnej fotke :(
-
7
Na záver nakrájame klobásu a uvarené mäso na menšie kúsky a šupneme do už hotovej polievočky.
-
8
Dobrú chuť :)
@bogar - túto smotanu, ktorá už smotanou ani nie je, viac nekúpim. Sklamala ma v poslednej dobe niekoľkokrát :(