Domáca čokoláda
U nás máme veľmi radi sladké záležitosti, rad na ne prichádza väčšinou po dobrom obede počas...
Hulárova omáčka - jedlo pre odvážnych
recept je ešte po mojej praprababičke . Robievam ho vždy, keď dozreje baza. Keď sme boli...
Domáce talianske gnocchi s gorgonzolou, slaninkou a špenátom
Najlepší a odskúšaný recept na talianske gnocchi aký som kedy jedol... Vyskúšajte aj vy :-)
Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...
Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...
Hovädzie rezne s listovým šalátom
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...
Letný zemiakový šalát
Zemiakový šalát nie je len vianočnou majonézovou klasikou - môže byť aj presným opakom : tento letný...
Polievka z čínskej kapusty pak choi
Chuťové prekvapenie veľmi príjemného charakteru. Mixovaná polievka z kapusty pak choi s príchuťou údeného mäska...
Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...
Kuriatka na šalotke v smotanovej omáčke s estragónom a s citrónovou šťavou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne. Kuriatka sú mimoriadne chutné korenisté huby, sú vysoko cenené na celom...
Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
Bezlepkové slivkové gule
Vo vriacom mlieku necháme rozpustiť maslo. Do múky vlejeme teplé mlieko a miešame varechou.
Pikantná kimchi polievka
Keďže kimchi zbožňujem, skúsila som prvýkrát polievku z kimchi urobiť....
Rozlietané španielske vtáčiky podľa formácie 4 Tenoři
Traja zo štyroch členov vokálnej formácie 4 Tenoři zavítali do TV Varecha a uvarili nám španielske vtáčiky, ale inak, než sme zvyknutí....
Cestovinový šalát so zeleninou
Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Kávové pralinky
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br...
Šošovica trikrát na kyslo
Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si...
Morčací guláš s hubami
Recept mám od kamarátky. Robievame si ho často , lebo nám veľmi chutí.
Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Guláš s cuketou
Keďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Nátierka zo zemiakov
Určite toto tu už bolo, ja som niečo podobné robila už dávno, ale iný postup a ingrediencie....
Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...
Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Zeleninová polievka pre deti aj dospelých
Našej malinkej bombulke táto polievka veľmi chutí.
Veľkonočný čokoládový likér
Nesmie chýbať u nás tento čokoládový likér na sviatky. Vždy ho robievam hlavne na veľkú...