Tofu na hubách

viva - fotkaviva, 5. marca 2013
Tofu na hubách
Foto: viva

Jedlo vhodné na "zeleninový deň" v rámci stravovania podľa zásad oddelenej stravy.

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 ks
3 strúčik
1 šálka
1 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Sušené huby zalejeme horúcou vodou (asi 2,5dl) a necháme napučať asi 1 hodinu.

  2. 2

    Tofu nakrájame na kocočky. Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme napučané huby aj s vodou, tofu, mleté čierne korenie,mletú červenú papriku,rascu a soľ. Spolu podusíme. Do šálky si zarobíme sójové mlieko, rozmiešame v ňom hladkú múku a vlejeme do omáčky, čím ju zjemníme a zahustíme. Dochutíme vegetou. Povaríme asi 10-15 minút.

  3. 3

    Ako prílohu podávame dusenú ryžu a šalát - napríklad ľadový, ktorý namočíme do klasického vychladnutého nálevu (varíme vodu,ocot,soľ a namiesto cukru umelé sladidlo).

Diskusia k receptu

ariela6
dnes som aj ja robila tofu ale na smotane s brokolicou neviem pridavat ešte recepty tak len o tom píšem aj tvoj receptik je dobry často varim tofu
viva
Dúfam, že vám bude chutiť, dievčatá :-). Mne chutí. Tiež je toto môj prvý recept, ktorý som sem dala. Som na PN-ke po operácii, tak mám teraz veľa času na internet kým sú deti v škole :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia