Foto: viva
Jedlo vhodné na "zeleninový deň" v rámci stravovania podľa zásad oddelenej stravy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby zalejeme horúcou vodou (asi 2,5dl) a necháme napučať asi 1 hodinu.
- 2
Tofu nakrájame na kocočky. Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme napučané huby aj s vodou, tofu, mleté čierne korenie,mletú červenú papriku,rascu a soľ. Spolu podusíme. Do šálky si zarobíme sójové mlieko, rozmiešame v ňom hladkú múku a vlejeme do omáčky, čím ju zjemníme a zahustíme. Dochutíme vegetou. Povaríme asi 10-15 minút.
- 3
Ako prílohu podávame dusenú ryžu a šalát - napríklad ľadový, ktorý namočíme do klasického vychladnutého nálevu (varíme vodu,ocot,soľ a namiesto cukru umelé sladidlo).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu