Foto: elixir
Diétne jedlo z húb a kuskusu. (1 213kJ)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Huby: | |
100 g (alebo iné huby) |
|
30 g |
|
50 ml |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
(podľa chuti) |
|
Kuskus: | |
50 g |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
Ďalšie koreniny: | |
|
|
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny - očistíme zeleninu a huby.
-
2
Dáme si variť kuskus. V balení, ktoré mám, je už predtým spracovaný kuskus, takže stačilo dať ho do vývaru, nechať ho v ňom zovrieť a potom 10 minút povariť na slabom plameni a miešať. Nakoniec dochutíme kurkumou, muškátom a soľou a pridáme smotanu, dobre premiešame.
-
3
Na panvici si na oleji dáme opiecť cibuľu a cesnak, potom pridáme aj huby a opekáme.
-
4
Nakoniec ich podlejeme vývarom, pridáme nakrájaný petržlen a dochutíme soľou a čiernym korením, povaríme a môžeme podávať.
-
5
Podávala som s červenými ríbezľami kvôli kontrastu s "hrejivou" chuťou jedla.
- 6
Hodnoty:
1 213kJ
bielkoviny: 9,15g
sacharidy: 43,22g
tuky: 9,64g
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Krasa ako vždy,@elixir :)