Foto: pusta
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa mi zapáčil. Pripravila som ho na večeru, je Zobraziť celý popisNa českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa mi zapáčil. Pripravila som ho na večeru, je veľmi osviežujúci, plný chuti a vitamínov, rozhodla som sa pridať ho pre milovníkov šalátov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
7 - 8 lístkov |
|
3 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
2 - 3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Krúpy som 3x premyla vo vlažnej vode, nechala som ich dobre odkvapkať a dala do pekáčika.
-
2
Zaliala som ich teplou vodou, pridala som soľ a 1PL olivového oleja, všetko som dobre premiešala.
-
3
Varila som prikryté v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C, kým neboli mäkké - asi 1 a 1/2 hodiny, počas tejto doby som 3x premiešala a ked boli hotové, nechala som ich na sporáku ešte dôjsť v pare. Krúpy zväčšia svoj objem, podobne ako ryža.
-
4
Ked krúpy úplne vychladli, do misy som pokrájala paradajky na malé kocky.
-
5
Pridala som papriku pokrájanú na malé kocky,...
-
6
...na hrubo posekanú petržlenovú vňať,...
-
7
...posekanú mätu, bazalku a ...
-
8
...uvarené vychladnuté krúpy.
-
9
Všetko som spolu premiešala, pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a citrónovú šťavu v pomere 3:1.
-
10
Znovu som všetko spolu dobre premiešala a šalát bol hotový. Podávala som ho bez prílohy ako ľahkú večeru.
-
11
Arabský šalát je veľmi zdravý, chutný, ľahký a osviežujúci. Môže sa podávať ako príloha alebo ako ľahké samostatné jedlo s opečenou bagetkou s olivovým olejom a cesnakom, ale aj bez nej.
dakujem.
verím, že si tento šalát zamiluješ, lebo je fakt výborný.
to ja dakujem za pochvalu.
dakujem.
dnes robím znovu, mal úspech, aký som nečakala.
dakujem.
krúpy varievam-syn má radšej ako ryžu..takže dakujem za další tip na krúpové jedlo..akurát ich uvarím posvojom na sporáku...dobrý deň..
každý má svojosvedčený spôsob :-)
ja to robím takto v trúbe, nemusím pri tom stáť a sledovať, aby mi neprihoreli nebodaj :-), môžem kľudne robiť doma iné veci.
dokonca robím tak, že uvarím viac - celé 1 kg, ked , tak ich naporcujem už uvarené do mraziacich sáčkov, zmrazím a mám po ruke hotové.
hej, další typ na dobré jedlo s krúpami. ten šalát je výborný.
dakujem.
pekný deň aj tebe
Pouzivaju bulgur a samotne ingrediencie na Tabbouleh je o dacom uplne inom.. ako pomer, vyzor tak aj priprava ktora ma svoje zakonitosti..
Pre lepsi obraz ....
www.tasteofbeirut.com/2010/10/tabbouleh-classic-version/...
dakujem za tvoju užitočnú pripomienku ii link, super.
dakujem.
dakujem.
spravila som a úplne ma dostal, už som ho spravila opakovane, lebo je naozaj výborný.
dakujem.