Risotto alla Milanese fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 21. septembra 2011
Risotto alla Milanese (fotorecept)
Foto: sjuz

Jednoduché a chutné šafránové rizoto na víne s maslom a parmezánom.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na rizoto
 klasické
1
1 dcl
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orestujeme na ňom cibuľu a pridáme špik, ktorý vareškou roztlačíme.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu, premiešame.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme víno, miešame, kým sa vyvarí alkohol. Postupne prilievame vývar, vždy po naberačke, za miešania čakáme kým sa vyvarí, a potom prilejeme ďalšiu naberačku. Takto postupujeme, až kým ryža nie je hotová.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šafrán namočený vo vode.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šafránovú vodu pridáme do hotového rizota.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. premiešame.

    Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame ako prílohu k osso buco.

Diskusia k receptu

danculka
Ryzoto môžem,hoc aj na taký tospôsob,vyskúšam...:))
elekra
Takéto rizotko som robila v utorok, podávala som ho s kuracími prsíčkami na dusenej zeleninke.
marienka44
@Sjuz ,tak uz viem z nasledujuceho eceptu. :-)
Ja casto dostanem u masiara telalci mocing. Ale v recepte je dolezita aj spikova kost.
julica
Ja by som si ho dala samé, mňam, konečne čas kúpiť šafrán. ale asi bez toho špiku, špik "nezvládam" :)
patkaflash
Rizoto jedine s Carnaroli ryzou, az to ochutnate, uz z inou ryzou varit nebudete :) a chvalim za safran do rizota
sisok
Za ten safran chvalim aj ja, nie kazdy vie, ze je lepsi ked sa predtym namoci :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia