Foto: sjuz
Jednoduché a chutné šafránové rizoto na víne s maslom a parmezánom.
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo.
-
2
Orestujeme na ňom cibuľu a pridáme špik, ktorý vareškou roztlačíme.
-
3
Pridáme ryžu, premiešame.
-
4
Prilejeme víno, miešame, kým sa vyvarí alkohol. Postupne prilievame vývar, vždy po naberačke, za miešania čakáme kým sa vyvarí, a potom prilejeme ďalšiu naberačku. Takto postupujeme, až kým ryža nie je hotová.
-
5
Šafrán namočený vo vode.
-
6
Šafránovú vodu pridáme do hotového rizota.
-
7
Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. premiešame.
-
8
Podávame ako prílohu k osso buco.
Ja casto dostanem u masiara telalci mocing. Ale v recepte je dolezita aj spikova kost.