Foto: evusik
momentálne mám avokádové obdobie a málo času na varenie... našťastie to celkom dobre k sebe pasuje... avokádo nevyžaduje veľa času na prípravu a taký Zobraziť celý popismomentálne mám avokádové obdobie a málo času na varenie... našťastie to celkom dobre k sebe pasuje... avokádo nevyžaduje veľa času na prípravu a taký recept ako je tento uvaríte za 15 minút...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
najskôr dáme variť cestoviny a očistíme si avokádo - prekrojíme ho po dĺžke, vyberieme kôstku, potom avokádo prekrojíme pozdĺžne na štvrtiny a stiahneme kožu, takéto očistenie sa mi páči viac ako vydlabávanie lyžicou... avokádo roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme, pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme
-
2
na rozpálenej panvici si nasucho opražíme slnečnicové semienka, odložíme ich bokom a na troche oleja opražíme nasekaný cesnak potom pridáme uvarené pappardelle pridávame ich rovno z hrnca v ktorom sa varili aj s trochou vody v ktorej sa varili, pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
-
3
krátko prehrejeme potom odstavíme
-
4
pridáme avokádo a dobre premiešame... avokádo spolu s vodou z cestovín vytvorí omáčku a tá obalí cestoviny... omáčka bude ešte hustejšia ak avokádo rozmixujeme na kašu... ja som ho len roztlačila vidličkou - mám to tak radšej
-
5
podávala som posypané opraženými slnečnicovými semienkami a trochou petržlenovej vňaťky
-
6
keďže sme len dvaja, robila som cestoviny len z jednej polovice avokáda, z druhej polovice som si urobila výbornú nátierku
@motyka recept na nátierku som nepridala lebo ich je tu dosť... ja pridám do roztlačeného avokáda citrón, šalotku, cesnak, paradajku, soľ a MČK ale sú rôzne recepty...
@all ďakujem za nakuknutie :-)