Makové perky
Makové perky

Makové perky s domácim lekvárom

siuuu - fotkasiuuu, 4. mája 2019
Makové perky s domácim lekvárom
Foto: Siuuu

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov pre organizmus, snažím sa ho do jedál prepašovať tak, aby som ho dokázala zjesť - toto je jeden z nich, v ceste mi nevadí, s pikantným lekvárom super ladí a výsledné jedlo je výborné.

3-4
porcie
15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšie
65 g
25 g mletý
1/4 ČL
podľa potreby (pikantnejší)
1-2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vajíčka, múky, maku a soli vypracujeme cesto, necháme prikryté odpočívať cca 30 minút. Odpočinuté cesto na tenko rozvaľkáme, vykrojíme kolieska (ja som robila priemer 8 cm), naplníme lekvárom, prehneme a stlačíme kraje. Varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú hore - potom varíme ešte cca minútu.

  2. 2

    Medzitým rozpustíme maslo. Uvarené perky rozdelíme na taniere, pokvapkáme rozpusteným maslom, poprášime cukrom a ozdobíme podľa svojho vkusu.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: