Makové perky s domácim lekvárom

siuuu - fotkaSiuuu, 4. mája 2019 8:16
Ďalšie recepty »
Makové perky s domácim lekváromFoto: Siuuu

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov pre organizmus, snažím sa ho do jedál prepašovať tak, aby som ho dokázala zjesť - toto je jeden z nich, v ceste mi nevadí, s pikantným lekvárom super ladí a výsledné jedlo je výborné.

3-4
porcie
15 min
príprava
5-7 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšie
65 g
25 g mletý
1/4 ČL
podľa potreby (pikantnejší)
1-2 PL
1 PL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z vajíčka, múky, maku a soli vypracujeme cesto, necháme prikryté odpočívať cca 30 minút. Odpočinuté cesto na tenko rozvaľkáme, vykrojíme kolieska (ja som robila priemer 8 cm), naplníme lekvárom, prehneme a stlačíme kraje. Varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú hore - potom varíme ešte cca minútu.

  2. 2

    Medzitým rozpustíme maslo. Uvarené perky rozdelíme na taniere, pokvapkáme rozpusteným maslom, poprášime cukrom a ozdobíme podľa svojho vkusu.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist