Bramboračka

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Bramboračka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Sušené hríby namočíme asi na 30 minút predtým, ako začneme variť.

  2. 2

    Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky o trochu väčšie ako zelenina.

  3. 3

    Na masti restujeme najskôr koreňovú zeleninu, pridáme cibuľu a ešte restujeme, až má zelenina zlatistú farbu. Zaprášime hladkou múkou a pripravíme zápražku. Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.

  4. 4

    Pridáme zemiaky, hríby, roztlačený cesnak a pór nakrájaný na slížiky. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme. Do hotovej polievky rozdrvíme majorán a dobre premiešame. Polievku s majoránom už nevaríme, aby nezhorkla.

  5. 5

    Náš tip: Bramboračka je najlepšia na druhý alebo tretí deň, pretože jednotlivé chute sa rozležia.

Diskusia k receptu

Vymazať
evia
a zemiaky sa nerozvaria? ja by som myslela, že by sa mali pridať chvíľu pred dovarením. čo vy na to? Inak polievočka môže a určite bude výborná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia