Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby namočíme asi na 30 minút predtým, ako začneme variť.
- 2
Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky o trochu väčšie ako zelenina.
- 3
Na masti restujeme najskôr koreňovú zeleninu, pridáme cibuľu a ešte restujeme, až má zelenina zlatistú farbu. Zaprášime hladkou múkou a pripravíme zápražku. Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.
- 4
Pridáme zemiaky, hríby, roztlačený cesnak a pór nakrájaný na slížiky. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme. Do hotovej polievky rozdrvíme majorán a dobre premiešame. Polievku s majoránom už nevaríme, aby nezhorkla.
- 5
Náš tip: Bramboračka je najlepšia na druhý alebo tretí deň, pretože jednotlivé chute sa rozležia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu