Foto: ancicka
Jemné,šťavnaté a veľmi chutné rezy s ananásom.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
10 ks |
|
6 PL |
|
3 ČL |
|
1 bal. (Zlatý klas) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. (Zlatý klas) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 ks |
|
podľa potreby na polevu |
|
Postup
-
1
Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných zašľahám 10 PL kopcovité pr. cukru a vyšľahám tuhý sneh.Do snehu zľahká zašľahám žltky.
-
2
Rozdelim na tri rovnaké časti.Do každého pridám po jednom pudingu a po2 rovné PL múky a po 1 čl kypriaceho prášku.Zľahká premiešam a každé zvlášť vylejem na plech vystlaný papierom.pečiem každé asi 7-10 min.Po upečení nechám vychladnúť a s cesta odstraním pred plnením papier.
-
3
Plnku urobím tak,že s mlieka a zlatých klasov uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladnuť.Medzi tým vyšľahám maslo s cukrami do peny a po vyšľahaní zmiešam s vychladeným pudingom.
-
4
Pri plnení začnem tmavým cestom.Jemne vrch narežem,aby dobré vsiakol džem a taktiež šťava s kompotu.Asi polovicou šťavy s kompotu polejem korpus a
-
5
na to natriem džem.
-
6
Na džem natriem polku plnky,
-
7
na plnku nakrájam polovicu ananasového kompotu.
-
8
Priložím na to ružový plat a postup zopakujem.Na vrch uložím žltý plat,ktorý celkom jemne potriem trochou plnky,
-
9
a polejem čokoládou.
-
10
Po stuhnutí pokrájam na rezy.
Diskusia k receptu