Šošovicová polievka
Foto: helena10
S párkom, zemiakmi i zeleninou.
Postup
-
1
Šošovicu vopred premyjeme a namočíme do vody.
- 2
Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji aj s nadrobno nakrájanou mrkvou, petržlenom, zelerom. Prisypeme hladkú múku a opražíme ju na hnedo. Pridáme trošku mletej červenej papriky, krátko orestujeme, aby neprihorela a zalejeme vodou. Za občasného miešania necháme zovrieť.
- 3
Pridáme kocku bujónu, na kocky nakrájané zemiaky, šošovicu aj s vodou, v ktorej bola vopred namočená. Osolíme, okoreníme, pomaly varíme. Občas premiešame.
- 4
Keď je všetko – šošovica, zelenina a zemiaky takmer uvarené, pridáme do polievky olúpané, nakrájané a na oleji opečené párky a špekáčik, ktorý nám ostal od včerajšieho obeda. Chvíľku ešte všetko povaríme, podľa seba dochutíme a odstavíme.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu