Foto: tatranka
Mám rada pekne a farebne pripravené jedlo,ktoré ma pozýva k stolu.Preto kombinujem a sama sa snažím nejako to jedlo skrášľovať a stále niečo nové Zobraziť celý popisMám rada pekne a farebne pripravené jedlo,ktoré ma pozýva k stolu.Preto kombinujem a sama sa snažím nejako to jedlo skrášľovať a stále niečo nové objavovať. Preto že aj jednoduché jedlo na tanieri uvarené s láskou a pekne upravené veľa napovie o hostiteľovi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 pár |
|
0,5 dcl |
|
pol |
|
2 ks |
|
pol ks |
|
tretina |
|
pol lyžičky |
|
2 lyžice |
|
pol káv.lyžičky |
|
|
|
150 g |
|
250 g |
|
pol lyžičky |
|
2 kusy mäkký, |
|
trochu |
|
1 lyžička |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tieto ingrediencie som fotila spolu,lebo som robila ku mäsu aj špenátové halušky.Farebné rezance som mala narobené od minula.Mám ich v receptári.
-
2
Mäso umyté a odblanené nakrájam na rezance.Polejem ho worčestrovou omáčkou,trochou čili omáčkou posolím a pokapem olivovým olejom.Premiešam na doske.Nechám odpočívať.
-
3
Medzi tým si umyjem a očistím šampiňóny.
-
4
Nechám speniť na oleji trochu cibuľky.
-
5
Pridám do nej šampiňóny.Posolím,pridám oregáno.
-
6
Keď sú huby vydusené a mäkké,pridám sladkú várovú smotanu.Keď je horúca,pridám mäkký syr a nechám prevrieť.
-
7
Nakoniec do omáčky pridám petržlenovú vňať a lyžičku francúzskej horčice.
-
8
Pokrájané mäso orestujem na spenenej cibuľke.
-
9
Pridám soľ a tiež trochu petržlenovej posekanej vňate.
-
10
Trochu papriky,paradajky a pór.Necháme šťavu zredukovať.
-
11
Podávam so špenátovými haluškami a farebnými cestovinami.
Diskusia k receptu