Foto: danda3
Viem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, Zobraziť celý popisViem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, pretože v pôvodnom recepte bolo veľmi veľa cukru a aj tak sa mi zdá dosť sladký, asi odtiaľ ten názov, hoci s medom nemá nič spoločné.
príprava
Postup
-
1
Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Ananás dáme do hrnca spolu s pokrájanými hruškami (nešúpala som ich, váha je v čistom stave), pridáme pokrájaný zázvor a dusíme, keď sú hrušky mäkké, pridáme gelfix zmiešaný so 4 PL cukru, trošku kardamónu a dáme do hrnca, keď začne masa vrieť, varíme 1 minútu. Vyberieme vanilkový struk.
- 2
S tyčovým mixérom všetko zmixujeme do hladka, pridáme zbytok cukru, keď začne masa vrieť, varíme za stáleho miešania 5 minút, pretože masa bude prskať. Po vypnutí pridáme šťavu z citrónov a nalejeme do pohárikov (vyšlo mi ich 12 ks). Je výborný aj do jogurtu.
- 2
Milý @box ík, je mi jasné, že med to nie, názov som prevzala ako bol, len som si recept trošku upravila. Myslím, že je to skôr myslené ako metafora, že tento hruškový džem je sladký alebo dobrý ako med a ak by som hrušky ošúpala, priblížil by sa aj farbou k medu. Môžem názov upraviť, ak to vadí.☺