Viem, že tu taký recept je, ale ja som ho robila inak, pridala som zázvor, citrón a mletý kardamón. Varila som ho s gelfixom, pretože v pôvodnom recepte bolo veľmi veľa cukru a aj tak sa mi zdá dosť sladký, asi odtiaľ ten názov, hoci s medom nemá nič spoločné.
príprava
Suroviny
1,5 kg |
|
565 g |
|
2 bal. |
|
500 g |
|
1 ks |
|
2-3 cm čerstvý (cca) |
|
mletý |
|
1,5 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Postup som nefotila, lebo je veľmi jednoduchý. Ananás dáme do hrnca spolu s pokrájanými hruškami (nešúpala som ich, váha je v čistom stave), pridáme pokrájaný zázvor a dusíme, keď sú hrušky mäkké, pridáme gelfix zmiešaný so 4 PL cukru, trošku kardamónu a dáme do hrnca, keď začne masa vrieť, varíme 1 minútu. Vyberieme vanilkový struk.
- 2
S tyčovým mixérom všetko zmixujeme do hladka, pridáme zbytok cukru, keď začne masa vrieť, varíme za stáleho miešania 5 minút, pretože masa bude prskať. Po vypnutí pridáme šťavu z citrónov a nalejeme do pohárikov (vyšlo mi ich 12 ks). Je výborný aj do jogurtu.
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu