Mušle na víne

chutimi - fotkachutimi, 7. novembra 2012
Mušle na víne
Foto: chutimi

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo (preto také veľké rozpätie počtu porcií).

1-6
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
3 strúčiky
350 ml
150 ml
1 ks
200 g
100 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mušle dobre prepláchnite a vyberte riasy, ak nejaké ostali. Mušle, ktoré sú už otvorené, vyhoďte!

  2. 2

    Na polovici pripraveného masla osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do biela. Pridajte víno (ja používam veltlín alebo mueller thurgau), vodu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a bouquet garni (zmes petržlenovej vňate, koriandru a bobkového listu), môžete pridať aj zelerovú vňať. Osoľte a okoreňte. Nechajte variť cca. 5 minút.

  3. 3

    Pridajte umyté mušle a nechajte dusiť ďalších 5 minút.

  4. 4

    Na záver pridajte zvyšné maslo a smotanu. Krátko povarte. Vyberte bouquet garni a všetky mušle, ktoré sa neotvorili.

  5. 5

    Servírujte do hlbokých tanierov a podávajte s opečenou bylinkovou alebo cesnakovou bagetou.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
...výborné, robievam, aj keď bez smotany:)
Je nutné ale poznamenať, že otvorené už pri umývaní vyhodiť, a tie, ktoré sa pri varení neotvoria, nekonzumovať! ja podobne ako @afataga - tiež skôr v lete:)
zaujimavy a urcite chutny recept,musim vyskusat.....ja musle robim bez smotany a masla,tiez na vine a pridavam posekany petrzlen do hotovych musli a servirujem so spagetami:)
re: stellamaris
urcite je to vyborne aj tak ako to robis ty. Rozmyslam, ze nabuduce vyskusam omacku zahustit a tiez to podavat s cestovinami.
Vyborny recept, ale povyjedeni vsetkych musli mi bolo luto vyhodit taku dobru stavicku a tak som do toho hodila brokolicu, povarila a rozmixovala. Na koniec som este pridala trosku smotany slahackovej a uz sa zalizujeme zo zvlastnej brokolicovej polievky :)
@aktorod Zaujimave vyuzitie. Ja som minule odlozil stavu do mraznicky k cestovinam ako pisala @stellamaris. Ked sa omacka zohreje a nastruha sa tam parmezan, ktory to zahusti, tak je zaklad dobrého jedla hned na svete. Da sa do toho pridat zelenina, kuracie maso, krevety, v podstate hocico.

Pridaj komentár k receptu: