Foto: chutimi
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo (preto také veľké rozpätie počtu porcií).
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle dobre prepláchnite a vyberte riasy, ak nejaké ostali. Mušle, ktoré sú už otvorené, vyhoďte!
- 2
Na polovici pripraveného masla osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do biela. Pridajte víno (ja používam veltlín alebo mueller thurgau), vodu, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a bouquet garni (zmes petržlenovej vňate, koriandru a bobkového listu), môžete pridať aj zelerovú vňať. Osoľte a okoreňte. Nechajte variť cca. 5 minút.
- 3
Pridajte umyté mušle a nechajte dusiť ďalších 5 minút.
- 4
Na záver pridajte zvyšné maslo a smotanu. Krátko povarte. Vyberte bouquet garni a všetky mušle, ktoré sa neotvorili.
- 5
Servírujte do hlbokých tanierov a podávajte s opečenou bylinkovou alebo cesnakovou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je nutné ale poznamenať, že otvorené už pri umývaní vyhodiť, a tie, ktoré sa pri varení neotvoria, nekonzumovať! ja podobne ako @afataga - tiež skôr v lete:)
urcite je to vyborne aj tak ako to robis ty. Rozmyslam, ze nabuduce vyskusam omacku zahustit a tiez to podavat s cestovinami.