Fazuľový cassoulet toulousain

Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
Fazuľový cassoulet toulousain
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
300 g
3 ks
3 strúčiky
200 g
200 g
100 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik a jahňacie plece nakrájame na kocky a spolu s cibuľou a cesnakom orestujeme na bravčovej masti. Pridáme drvené paradajky, tymian, soľ, korenie a nakrájanú klobásu. Podlejeme trochu vodou a pečieme v rúre na 200 stupňov jednu hodinu.

  2. 2

    Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, vložíme do upečeného mäsa a dobre premiešame. Posypeme rozmiešaným maslom so strúhankou a petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Odkryté zapečieme v rúre ešte 20 minút na 200 °C.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Nielen dobre vyzerá,ale výborne aj chutí,robievam to tiež ale s kačacinou podľa francúzkeho receptu.Vyskúšajte si to,stojí to zato.