Fazuľový cassoulet toulousain
Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
80 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčový bôčik a jahňacie plece nakrájame na kocky a spolu s cibuľou a cesnakom orestujeme na bravčovej masti. Pridáme drvené paradajky, tymian, soľ, korenie a nakrájanú klobásu. Podlejeme trochu vodou a pečieme v rúre na 200 stupňov jednu hodinu.
- 2
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, vložíme do upečeného mäsa a dobre premiešame. Posypeme rozmiešaným maslom so strúhankou a petržlenovou vňaťou.
- 3
Odkryté zapečieme v rúre ešte 20 minút na 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu