Raňajková ovsená kaša

luckaprima - fotkaluckaprima, 21. augusta 2016
Raňajková ovsená kaša
Foto: luckaprima

Takýto štart do nového dňa Vás nabije energiou a silou.

4
porcie
2 minút
príprava
4 minút
na 100 °C

Suroviny

250 g
700 g
 (alebo med)
 (alebo mrazené)
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vločky s mliekom, ideálne domácim naozajstným. Povaríme pokým majú konzistenciu kaše, osladíme medom alebo trstinovým cukrom, vmiešame maslo ktoré dodá kúzelnú chuť a ľanový olej, ktorý má zas kúzelné účinky na naše zdravie. Jednotlivé porcie zdekorujeme ovocím, kokosom a ďatľovým, prípadne iným sirupom a čerstvým lístkom mäty či nejakého jedlého kvietku. Mäta podporí trávenie a kvietok poteší dušu.

    Raňajková ovsená kaša - obrázok 1

Diskusia k receptu

janger
Moj muz si robieva kazde rano ovsenu kasu, ale len z prvych dvoch surovin v tvojich surovinach.... Toto tvoje je taka slavnostnejsia verzia ;-). Malej maskrtnicke iste chutilo? :-)
luckaprima
@Janger (27.8.2016 17:44)

Ďakujem za pekný koment, áno chutilo nám všetkým.. mňam mňam podobné verzie mávame často a v poslednej dobe nás očarila aj celozrnná špaldová krupica.. :)
janger
@Luckaprima (31.8.2016 20:49)
Tu krupicu poznam, tiez mi velmi chuti, polovicu si posypem so skoricou a polovicu s kakaom, tak ju mam rada ja :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia