Sezonný, krajový recept č. 2.
Mám rád staré krajové jedlá, nielenže mi chutia, ale sa ich podľa možnosti aj snažím
propagovať vo svojom okolí.
- toto je jedno z nich, je navyše aj sezónne, moja mama ho pripravovala, len na
Veľkú noc
- temer všetky suroviny, majú spojitosť so sviatkami jari
- názov je síce môj, určite ho niekto spozná, ale u nich to inak volajú.
Suroviny
1 miska |
|
podľa potreby |
|
3 ks |
|
1 nožička |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 listy (vavrín) |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
- v hrnci variť sudovú kapustu s vodou a klobásou a slaninou, do mäkka, s koreninami
-
2
- mäkkú klobásu a slaninu vybrať, pokrájať na kolieska a kocky
- do kapusty naliať rozharbakané vajcia, zaliať mliekom, jemne povariť -
3
- nakoniec ochutiť čiernym korením a soľou a pridať kolieska klobásy a kocky slaniny
- konzum: akokoľvek - teplé
Diskusia k receptu