Foto: oldomachac
Sezonný, krajový recept č. 2.
Mám rád staré krajové jedlá, nielenže mi chutia, ale sa ich podľa možnosti aj snažím
propagovať vo svojom Zobraziť celý popisSezonný, krajový recept č. 2.
Mám rád staré krajové jedlá, nielenže mi chutia, ale sa ich podľa možnosti aj snažím
propagovať vo svojom okolí.
- toto je jedno z nich, je navyše aj sezónne, moja mama ho pripravovala, len na
Veľkú noc
- temer všetky suroviny, majú spojitosť so sviatkami jari
- názov je síce môj, určite ho niekto spozná, ale u nich to inak volajú.
Suroviny
1 miska |
|
podľa potreby |
|
3 ks |
|
1 nožička |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 listy (vavrín) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
- v hrnci variť sudovú kapustu s vodou a klobásou a slaninou, do mäkka, s koreninami
-
2
- mäkkú klobásu a slaninu vybrať, pokrájať na kolieska a kocky
- do kapusty naliať rozharbakané vajcia, zaliať mliekom, jemne povariť -
3
- nakoniec ochutiť čiernym korením a soľou a pridať kolieska klobásy a kocky slaniny
- konzum: akokoľvek - teplé
Diskusia k receptu