Najlepšie špagety :-)
Toto je veľmi jednoduchý recept ani nie tak na špagety (tie kupujem v Lidli- z tvrdej pšenice),...
Pikantné rizoto s krevetami a cuketou
Toto rizoto je fantastické. Ak milujete krevety, cuketu a chilli budete sa olizovať :-) Nedávno...
Ochutený olivový olej
Ochutené olivové oleje si robievam priebežne celý rok. Používam aj čerstvé bylinky, ale hlavne rôzne...
Insalata Caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, ...
Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...
Cícerová polievka na sardínsky spôsob
Sardinia je moje najoblubenejsie miesto v Taliansku. Ludia su tu vrucni, pohostinni, jedlo vynikajuce....
Paradajková salsa
... tento recept mám veľmi rád :) je jednoduchý na prípravu, lacný a dá sa...
Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...
Gnocchi s karamelovým maslom a makom
Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame na...
Panbrioche s tvarohom a čokoládou
Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný...
Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou
Baklažán je zelenina ako stvorená na plnenie, preto sa oplatí ju naplniť napríklad celozrnnými penne, ...
Zapečené cestoviny s mäsom
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Calzone s kuracím mäskom
Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne...
Šalát Caprese
Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok,...
Mäkkučké cesto na pizzu
Cesto je na 3 pizze na velkom plechu. Je makkucke, lahko sa valka, velmi...
Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...
Rizoto z Kalábrie
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia...
Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ......
Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....
Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cuketou a domácimi tagliatelle
Večer som nemohla zaspať a tento recept akurát dávali na tv paprika, tak som sa rozhodla...
Tvarohové ravioli so slivkami
Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola...
Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...
Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...
Penne con prosciutto e funghi
Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami,...