Príprava je o niečo zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 Lyžice |
|
| 55 g alebo slaninka |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 225 g |
|
| 400 g Konzerva |
|
| 1 l |
|
| 350 g |
|
| 175 g (malé rúrky) alebo iné polievkové cestoviny |
|
| 175 g |
|
| 115 g Čerstvý alebo mrazený |
|
| 3 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
| Postrúhaný |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olivový olej. Pridáme pancettu, cibuľu, cesnak a za občasného miešania pražíme 5 minút.
- 2
Vmiešame mrkvu a zeler a dusíme 5 minút, respektíve kým zelenina nezmäkne.
- 3
Scedíe fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili do vody a pridáme do hrnca spolu s paradajkami z konzervy aj so šťavou. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 1 hodinu.
- 4
Pridáme zemiaky, vývar zakryjeme a varíme 15 minút. Do polievky vložíme cestoviny, zelenú fazuľku, hrášok a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 15 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Podávame v zohriatych tanieroch, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu