Príprava je o niečo zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 Lyžice |
|
55 g alebo slaninka |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
225 g |
|
400 g Konzerva |
|
1 l |
|
350 g |
|
175 g (malé rúrky) alebo iné polievkové cestoviny |
|
175 g |
|
115 g Čerstvý alebo mrazený |
|
3 lyžice |
|
|
|
|
|
Postrúhaný |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olivový olej. Pridáme pancettu, cibuľu, cesnak a za občasného miešania pražíme 5 minút.
- 2
Vmiešame mrkvu a zeler a dusíme 5 minút, respektíve kým zelenina nezmäkne.
- 3
Scedíe fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili do vody a pridáme do hrnca spolu s paradajkami z konzervy aj so šťavou. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 1 hodinu.
- 4
Pridáme zemiaky, vývar zakryjeme a varíme 15 minút. Do polievky vložíme cestoviny, zelenú fazuľku, hrášok a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 15 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Podávame v zohriatych tanieroch, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu