Calzone s kuracím mäskom fotorecept

msissi - bez fotkymsissi, 9. októbra 2010
Calzone s kuracím mäskom (fotorecept)
Foto: msissi

Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne robíme vždy dvojitú dávku :) Netreba k Zobraziť celý popisToto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne robíme vždy dvojitú dávku :) Netreba k nemu ani žiadnu prílohu, úplne postačí čerstvá zeleninka...mňam!

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
400 g
2 ks
2 PL
2 ks
1 PL
1 PL
4  PL
  podľa chuti
1  konzerva (sladká)
 na potretie rolády




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plnku: Osmažíme cibuľku, pridáme mäsko pokrájané na tenké slížiky, primiešame kečup, koreniny a soľ. Prudko opečieme, pridáme kukuricu, zahustíme hladkou múkou, primiešame vajíčka a necháme vychladnúť.

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na tretiny a postupne každú rozvaľkáme na pomúčenej doske.

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu dáme mäsovú zmes a posypeme ju nastrúhaným tvrdým syrom.

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestíčko preložíme, aby nám vznikla menšia roláda. Prenesieme ju na vymastený plech a potrieme vajcom.

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postup opakujeme a spravíme i druhú a tretiu roládu... (Ja som robila dvojitú dávku, tak preto je nafotených viac roládiek:)). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút dozlatista.

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A naša "calzone" je hotová! Pokrájame, servírujeme a môžme si pochutnať!

    Calzone s kuracím mäskom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

milpet
Calzone robievam aj ja, ale tak, že 1/2 lístkového cesta vyvalkám na veľkosť plechu - položím ho naň, na cesto plnku (bez tvrdého syra) a hore položím druhý vyvalkaný plát cesta. Inak je postup rovnaký. Krájam na štvorce. Mňam, veru už stačí iba čerstvá zeleninka...hlavne mládež pri oslavách sa ide po ňom utĺcť:). Dobré teplé aj studené.
zdezda
perfiš, zajtra aj toto urobím na rodinnú oslavu, dík :-)
evas13
Naj viac ma calzone ohúrilo v Medžigori, to bolo fantastické a to tvoje je tirž výborné, Vyskúšam v sobotu na oslavu.
msissi
ahojte, som rada, že som Vás trošku inšpirovala :) roládky sú naozaj mňam, u nás ich bolo 8 fuč za 1 deň :)))
remcula
Vypadá to báječně, super roládky, jen já vůbec nevím, co je-nebo jsou to "Calzone"...
sovka62
@remcula : Calzone je pizza, ktorá ma aj navrchu cesto. Už som ju dostala na tanier tak, že to koleso bolo naplnené len na jednej polovici cesta a druhá polovica bola cez plnku preklopená, ale raz mi v Chorvátsku, na moje veľké zdesenie , priniesli calzone, ktorá bola z dvoch kruhov cesta v strede naplnených a to poriadne, celé to malo výšku hádam viac ako päť centimentrov. Pripadalo mi, že priniesli porciu pre štyri osoby. Až to bolo nechutné, také veľké množstvo a samozrejme, zjesť sa to nedalo.
frezia68
Aj keď lístkové cesto málo používam,toto vyskúšam :-)))
msissi
dakujeem pekne :)) a hlavne som rada, ze sa receptik pacil :)
zuzu88881
spravila som to a bolo to velmi dobre... dakujem za super recept.
miluna
Dnes som to urobila na obed, aj ako pohostenie pre priateľky a je to veľmi chutné....super :)