Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne robíme vždy dvojitú dávku :) Netreba k Zobraziť celý popisToto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne robíme vždy dvojitú dávku :) Netreba k nemu ani žiadnu prílohu, úplne postačí čerstvá zeleninka...mňam!
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 400 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| 1 konzerva (sladká) |
|
|
|
|
| na potretie rolády |
|
Postup
-
1
Pripravíme si plnku: Osmažíme cibuľku, pridáme mäsko pokrájané na tenké slížiky, primiešame kečup, koreniny a soľ. Prudko opečieme, pridáme kukuricu, zahustíme hladkou múkou, primiešame vajíčka a necháme vychladnúť.
-
2
Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na tretiny a postupne každú rozvaľkáme na pomúčenej doske.
-
3
Kraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Do stredu dáme mäsovú zmes a posypeme ju nastrúhaným tvrdým syrom.
-
4
Cestíčko preložíme, aby nám vznikla menšia roláda. Prenesieme ju na vymastený plech a potrieme vajcom.
-
5
Postup opakujeme a spravíme i druhú a tretiu roládu... (Ja som robila dvojitú dávku, tak preto je nafotených viac roládiek:)). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút dozlatista.
-
6
A naša "calzone" je hotová! Pokrájame, servírujeme a môžme si pochutnať!









Diskusia k receptu