Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom

martinis - fotkamartinis, 4. februára 2013
Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Foto: martinis

Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 ks
2 strúčiky
1 konzerva
50 g




Postup

  1. 1

    Mám veľmi rád tieto "nočky" len tak, s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Uvažoval som, že by nebolo zlé zaexperimentovať a skúsiť ich zapiecť so syrom - koniec koncov, tu nebolo čo pokaziť. A nesklamali - ak máte radi stredomorskú kuchyňu, takýto obed by mohol byť podľa vášho gusta ;-)

  2. 2

    Základom sú samozrejme gnocchi. V osolenej vode ich povaríme, ale naozaj len veľmi krátko. Minúta stačí :)

  3. 3

    Scedíme ich a dáme do olejom vymastenej zapekacej misy. Nastrúhame si zhruba 50 g syra na posypanie.

  4. 4

    Omáčku zvládne každý : otvoríme konzervu lúpaných paradajok, ktrorej obsah prelejeme do misy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak podľa chuti, zmes talianskeho korenia, bazalku a mleté čierne korenie, prípadne trošku soli. Zamiešame a zalejeme gnocchi, ktoré v zapekacej mise premiešame s omáčkou.

  5. 5

    Všetko bohato posypeme syrom a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na 15 minút. Hotové posypeme oreganom a môžme doplniť zopár kríčkovými paradajkami alebo šalátom. Obed inšpirovaný Talianskom do 30 minút ;)

Diskusia k receptu

soncya
srdénko, krásny recept, len dúfam, že taký šikovný chlap ako ty nekupuje "nočky". Všimla som si, že pri viacerých receptoch ich používaš. A pritom sú to obyčajné "cikošky". (Ale znelo by to srandovne v recepte) Zdravím zo SNV! :)
martinis
@helca103 : ty si ale fanúšička, ďakujem ! :))
@violetacamorova : ak máš rada použité ingrediencie, niet sa čoho báť, určite sa vydaria :-)
@sany11 a @mracik9 : ďakujem, myslím, že toto jedlo lahodí oku aj jazyku :-)
@soncya : nuž, priznám sa, potreboval som spotrebovať ešte posledné zásoby, ktoré mi mamka kúpila, ale už sa chystám na vlastné :)) zapečené cikošky s paradajkami a syrom ? prečo nie ! :)) taktiež, taktiež, si jediná varecháčka ktorú poznám, ktorá je zo SNV ;)
mura
Vyborne jedlo. Jednoduche a rychle. Dakujem!
vierutt
No, @martinis , teraz som sa rozhodla, že nová rubrika v KK bude "Od Martinisa". Vďaka opäť za skvelý recept.
curiouss
Verím že recept je super, ale ak varím talianské jedla tak by bolo super vedieť, že to nie sú nočky ale gnocchi = ňoky :)
tiginko
pekné nočky, nejako mi vo februári ušli. Dobrá inšpirácia na jednoduchý obed so sebou do roboty
tiginko
posielam ti vďaku od mojej dcéry a jej priateľa, zapiekla som im na večeru 500g gnocchi podľa tvojho receptu, do omáčky som zamiešala nastrúhanú mozzarellu a vrch postrúhala Vršatcom (náš "parmezán"). Chválili to prevelice, bohužiaľ nenechali mi nič na ochutnanie :-)
martinis
jéééj, no ty si mi spravila veľkú radosť takto na večer :)) môj recept je - nazvime to - základnou verziou, ktorú je možné obohatiť o olivy, syr, kapary atď. ... a ty si sa vynašla skvele, mozzarela sa do paradajkovej omáčky výborne hodí. gratulujem k úspechu a ďakujem za pochvalu :)) a nabudúce, aby ostalo čosi aj tebe, priprav ich radšej o čosi viac :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia