Foto: martinis
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mám veľmi rád tieto "nočky" len tak, s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Uvažoval som, že by nebolo zlé zaexperimentovať a skúsiť ich zapiecť so syrom - koniec koncov, tu nebolo čo pokaziť. A nesklamali - ak máte radi stredomorskú kuchyňu, takýto obed by mohol byť podľa vášho gusta ;-)
- 2
Základom sú samozrejme gnocchi. V osolenej vode ich povaríme, ale naozaj len veľmi krátko. Minúta stačí :)
- 3
Scedíme ich a dáme do olejom vymastenej zapekacej misy. Nastrúhame si zhruba 50 g syra na posypanie.
- 4
Omáčku zvládne každý : otvoríme konzervu lúpaných paradajok, ktrorej obsah prelejeme do misy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak podľa chuti, zmes talianskeho korenia, bazalku a mleté čierne korenie, prípadne trošku soli. Zamiešame a zalejeme gnocchi, ktoré v zapekacej mise premiešame s omáčkou.
- 5
Všetko bohato posypeme syrom a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na 15 minút. Hotové posypeme oreganom a môžme doplniť zopár kríčkovými paradajkami alebo šalátom. Obed inšpirovaný Talianskom do 30 minút ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@violetacamorova : ak máš rada použité ingrediencie, niet sa čoho báť, určite sa vydaria :-)
@sany11 a @mracik9 : ďakujem, myslím, že toto jedlo lahodí oku aj jazyku :-)
@soncya : nuž, priznám sa, potreboval som spotrebovať ešte posledné zásoby, ktoré mi mamka kúpila, ale už sa chystám na vlastné :)) zapečené cikošky s paradajkami a syrom ? prečo nie ! :)) taktiež, taktiež, si jediná varecháčka ktorú poznám, ktorá je zo SNV ;)