Rýchle cestoviny

13domca113 - fotka13domca113, 25. mája 2015

Tieto cestoviny si doprajem aspoň raz za týždeň a vždy sa na ne veľmi teším.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g z tvrdej pšenice
3/4 konzervy krajané (alebo pasírované)
1 ks
 čerstvý (alebo v prášku)
 nemusí byť




Postup

  1. 1

    Dáme si zovrieť vodu a dáme do nej cestoviny.

  2. 2

    Do malého hrca dáme paradajky z konzervy (môžu byť aj krájané alebo pasírované), ja som použila teraz pasírované a výsledok bol skvelý. Privedieme do varu a varíme, pokým sa omáčka nezhustne. Pridáme do nej soľ (ja som pridala veľa nakoľko mozzarela slaná nie je), korenie, chilli, ak máte radi a cesnak v prášku alebo normálny podľa chuti.

  3. 3

    Mozzarelu si nakrájame/nastrúhame na tenké prúžky (môžete použiť aj light mozzarelu, ale oberiete sa tým o lepšiu chuť). Cestoviny zlejeme a dáme do hrca s omáčkou, premiešame a vrch posypeme pripravenou mozzarelou (stále varíme na miernom ohni) a opatrne premiešame a odstavíme z plameňa. Na vrch dáme niekoľko lístkov nakrájanej čerstvej bazalky. Odporúčam nechať cestoviny pár minút ochladnúť, lebo sú veľmi horúce a mozzarela sa zatial krásne roztopí.

Diskusia k receptu

tiginko
...a tak fajne sa to drží na tých závitoch, mňam!
katka78
OK kočky, tak mňam č.3 :-)
Fotka síce nie je veľmi lákavá, ale recept dobrý a to je podstatné! Aj u nás podobné jedlá idú, hlavne v sezóne, z čerstvých rajčín.
1x elixir
lucka555
ďakujem za typ.. počas skúškoveho som hlavne na rýchlych cestovinách a potrebovala som ďalši typ..
13domca113
Fotka, veru, nie je bohviečo, ale to, že by som to sem mohla hodiť, mi napadlo tesne pred tým, než som išla jesť, tak som to cvakla iba cez mobil, aby bola aspoň nejaká + ani som sa neunúvala to dať na tanier, lebo ja to jem vždy z hrnca :D
methi
Aj mna recept zaujal a len co vypestujem novu bazalku, lebo mi teraz slnko jednu zabilo, tak to vyskusam.
elixir
Dnes boli na obed, bez čili ale za to som do jedla šupla dosť cesnaku, fajné sú. :)