Foto: 13domca113
Tieto cestoviny si doprajem aspoň raz za týždeň a vždy sa na ne veľmi teším.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g z tvrdej pšenice |
|
3/4 konzervy krajané (alebo pasírované) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý (alebo v prášku) |
|
nemusí byť |
|
Postup
-
1
Dáme si zovrieť vodu a dáme do nej cestoviny.
- 2
Do malého hrca dáme paradajky z konzervy (môžu byť aj krájané alebo pasírované), ja som použila teraz pasírované a výsledok bol skvelý. Privedieme do varu a varíme, pokým sa omáčka nezhustne. Pridáme do nej soľ (ja som pridala veľa nakoľko mozzarela slaná nie je), korenie, chilli, ak máte radi a cesnak v prášku alebo normálny podľa chuti.
- 3
Mozzarelu si nakrájame/nastrúhame na tenké prúžky (môžete použiť aj light mozzarelu, ale oberiete sa tým o lepšiu chuť). Cestoviny zlejeme a dáme do hrca s omáčkou, premiešame a vrch posypeme pripravenou mozzarelou (stále varíme na miernom ohni) a opatrne premiešame a odstavíme z plameňa. Na vrch dáme niekoľko lístkov nakrájanej čerstvej bazalky. Odporúčam nechať cestoviny pár minút ochladnúť, lebo sú veľmi horúce a mozzarela sa zatial krásne roztopí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotka síce nie je veľmi lákavá, ale recept dobrý a to je podstatné! Aj u nás podobné jedlá idú, hlavne v sezóne, z čerstvých rajčín.