Rýchle cestoviny

13domca113 - fotka13domca113, 25. mája 2015

Tieto cestoviny si doprajem aspoň raz za týždeň a vždy sa na ne veľmi teším.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g z tvrdej pšenice
3/4 konzervy krajané (alebo pasírované)
1 ks
 čerstvý (alebo v prášku)
 nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si zovrieť vodu a dáme do nej cestoviny.

  2. 2

    Do malého hrca dáme paradajky z konzervy (môžu byť aj krájané alebo pasírované), ja som použila teraz pasírované a výsledok bol skvelý. Privedieme do varu a varíme, pokým sa omáčka nezhustne. Pridáme do nej soľ (ja som pridala veľa nakoľko mozzarela slaná nie je), korenie, chilli, ak máte radi a cesnak v prášku alebo normálny podľa chuti.

  3. 3

    Mozzarelu si nakrájame/nastrúhame na tenké prúžky (môžete použiť aj light mozzarelu, ale oberiete sa tým o lepšiu chuť). Cestoviny zlejeme a dáme do hrca s omáčkou, premiešame a vrch posypeme pripravenou mozzarelou (stále varíme na miernom ohni) a opatrne premiešame a odstavíme z plameňa. Na vrch dáme niekoľko lístkov nakrájanej čerstvej bazalky. Odporúčam nechať cestoviny pár minút ochladnúť, lebo sú veľmi horúce a mozzarela sa zatial krásne roztopí.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
OK kočky, tak mňam č.3 :-)
Fotka síce nie je veľmi lákavá, ale recept dobrý a to je podstatné! Aj u nás podobné jedlá idú, hlavne v sezóne, z čerstvých rajčín.
1x elixir
Dnes boli na obed, bez čili ale za to som do jedla šupla dosť cesnaku, fajné sú. :)