Rozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou do práce a zjesť eventuálne aj na studeno. V Zobraziť celý popisRozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou do práce a zjesť eventuálne aj na studeno. V piatok som dostala kúpiť nádherné šampiňóny a mladý čerstvý špenát (jupíí, jar sa blíži), tak o náplni bolo rozhodnuté.
porcie
Suroviny
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| na plnku: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 100 g, strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g, čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| na bešamel: | |
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks, listy čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g, strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Urobíme si palacinky, do ktorých miesto cukru sáme len soľ. Každý z nás má svoj recept na palacinky, takže to nechám na vás. Necháme ich vychladnúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Očistíme zemiaky, nakrájame na malé kocočky a dáme variť do vriacej vody s bobkovým listom.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Keď sú polomäkké, pridáme špenátové listy a uvaríme domäkka.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Scedíme vodu, na panvicu dáme trošku olivového oleja, nakrájanú cibuľu a šampiňóny a osmažíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pridáme zemiakovo-špenátovú zmes a opražíme dozlata.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný syr. Ja som použila light pizza syr, ale môže byť hocijaký strúhaný syr.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Natreme zmes na palacinky.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Stočíme, odrežeme okraje a palacinku prerežeme na polovicu.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Máme 10 menšich plnených válčekov.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Dáme ich do zapekacej misy.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
V menšej rajničke si roztopíme maslo so šalviovými lístkami. Pridáme hladkú múku, speníme, zalejeme mliekom a stále miešame. Keď omáčka začne hustnúť, pridáme strúhaný syr a podľa potreby osolíme a okoreníme.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Omáčku navrstvíme na palacinky a dáme do rozohriatej rúry zapiecť.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Pečieme pri 180st.C cca 10-12 minút -kým nie je povrch do chrumkava upečený. Povrch môžeme ešte posypať strúhaným syrom.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Servírujeme teplé ale aj studené.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Toto je menej prácne ako vyprážanie, určite vyskúšam :)