Zapekané slané palacinky fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 6. februára 2011

Rozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou do práce a zjesť eventuálne aj na studeno. V Zobraziť celý popisRozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou do práce a zjesť eventuálne aj na studeno. V piatok som dostala kúpiť nádherné šampiňóny a mladý čerstvý špenát (jupíí, jar sa blíži), tak o náplni bolo rozhodnuté.

3 - 4
porcie

Suroviny

5 ks
na plnku:
300 g
200 g
3 ks
100 g, strúhaný
200 g, čerstvé
1/2 ks
na bešamel:
40 g
4 ks, listy čerstvé
200 ml
2 PL
50 g, strúhaný




Postup

  1. 1

    Urobíme si palacinky, do ktorých miesto cukru sáme len soľ. Každý z nás má svoj recept na palacinky, takže to nechám na vás. Necháme ich vychladnúť.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zemiaky, nakrájame na malé kocočky a dáme variť do vriacej vody s bobkovým listom.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú polomäkké, pridáme špenátové listy a uvaríme domäkka.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Scedíme vodu, na panvicu dáme trošku olivového oleja, nakrájanú cibuľu a šampiňóny a osmažíme.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme zemiakovo-špenátovú zmes a opražíme dozlata.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný syr. Ja som použila light pizza syr, ale môže byť hocijaký strúhaný syr.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Natreme zmes na palacinky.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Stočíme, odrežeme okraje a palacinku prerežeme na polovicu.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Máme 10 menšich plnených válčekov.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dáme ich do zapekacej misy.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V menšej rajničke si roztopíme maslo so šalviovými lístkami. Pridáme hladkú múku, speníme, zalejeme mliekom a stále miešame. Keď omáčka začne hustnúť, pridáme strúhaný syr a podľa potreby osolíme a okoreníme.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Omáčku navrstvíme na palacinky a dáme do rozohriatej rúry zapiecť.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pečieme pri 180st.C cca 10-12 minút -kým nie je povrch do chrumkava upečený. Povrch môžeme ešte posypať strúhaným syrom.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Servírujeme teplé ale aj studené.

    Zapekané slané palacinky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

ursula4
zaujímavý recept a samé dobré suroviny,určite to skúsim
abend
Zaujímavý recept, napriek tomu, že som po večeri, hneď by som si dala jednu porciu. Určite čoskoro urobím.
ursula4
Prosím ťa,tá šalvia je čerstvá alebo sušená?Nechávaš ju v omáčke?
andys
@tizian1cat , ja robím na slano palacinky tak, že batôžky ešte vypražím. Viem, nie je to veľmi zdravé, ale raz za čas sa to dá. Sú potom krehučké ako vyprážané bedlie klobúčiky.
Toto je menej prácne ako vyprážanie, určite vyskúšam :)
tizian1cat
@andys :ja tiez robim vyprazane...))) hodim nabuduce, niekedy aj nezdrave jedlo treba, aby sme si nastartovali metabolizmus, xixixi
smidla
môj manžel veľmi obľubuje palacinky ale len s lekvárikom skúsim aj tieto čo na to povie ale dúfam že mu budú chutiť.Vkladám do mojej KK.
altyn
Musím sa naučiť robiť palacinky lebo toto sa mi moc pozdáva! :-)))
sjuz
krásne, ľahké jarné jedlo:)
evanaaa
Práve minulý týždeň som robila , ale sladké, s tvarohom, zapekané a mocmi chutili, ale mala by som skúsiť aj takto pre zmenu.
julica
tieto sa mi veľmi páčia, vypražené palacinky ešte raz vypražené a ešte zapečené mi pripadajú akurát tak na pohotovosť :)
2010
Super, no a v azii su slane palacinky velky business Cheers :-)



lylynka
A dalo by sa sfinišovať aj bez zapekania, že? Nemám k dispozícii rúru na intráku... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia