Foto: ivah
Balíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma konečne „kopla múza“ a vymyslela som, čo sním. ;-) Použila Zobraziť celý popisBalíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma konečne „kopla múza“ a vymyslela som, čo sním. ;-) Použila som plech s rozmermi cca 21 x 28 cm – výnimočne to pokladám za dôležité uviesť, pretože suroviny by mali presne „sadnúť“.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Lasagne uvaríme v osolenej vriacej vode s olivovým olejom. Niekoľkokrát dobre pomiešame, aby sa nezlepili. Hotové scedíme, prepláchneme studenou vodou.
- 2
Zeleninu pokrájanú na drobno zasypeme solčankou, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. (Vody dáme radšej viac – zvyšnú použijeme na bešamel.) Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme pretlak, cukor a za stáleho miešania chvíľu varíme. Do hotovej zmesi pridáme oregano, zamiešame.
- 3
Uvaríme bešamel: Vychladnutý vývar doplníme vodou do 500 ml. Polovicu privedieme do varu, v druhej rozmiešame múku, prilejeme do hrnca, za stáleho miešania varíme 1-2 minúty. Pridáme parmezán a dôkladne premiešame.
- 4
Do vymasteného plechu uložíme 3 plátky lasagní, navrstvíme plnku, ktorú prikryjeme plátkami eidamu. Postup zopakujeme 3x. Navrch položíme posledné lasagne, nalejeme bešamel a rovnomerne ho rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na FB stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu