Rukolový šalát s kozím syrom

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 12. novembra 2009
Rukolový šalát s kozím syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
400 g
4 ks
200 g
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Veľmi jednoduchý šalát: začneme rukolou a postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré na záver dochutíme a pokvapkáme olivovým olejom.

  2. 2

    Pre výraznejšiu chuť možno pridať aj zopár lístkov mäty.

  3. 3

    Náš tip: Figy môžeme nahradiť hroznom a sušenými rajčinami.

Diskusia k receptu

moli
Práve som si ho urobila, no miesto fíg som použila biele hrozno!Je výborný, ďakuje za inšpiráciu :o)
kikaga
ak by som tento šalát pripravila tesne pre jedením (resp. max 1 hodinu vopred), aby pol pene nadýchaný a aby nezvädol bolo by to veľmi zle???