Gnocchi s karamelovým maslom a makom
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 6. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Cesto: | |
1,4 kg |
|
trocha |
|
0,4 kg |
|
2 ks |
|
0,05 l |
|
0,2 kg |
|
0,1 kg |
|
Karamelové maslo: | |
0,15 kg |
|
0,1 kg |
|
0,2 l |
|
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame na strúhadle. Pridáme 2 – 3 vajcia, trochu oleja a polohrubú múku. Zamiesime polotuhé cesto.
- 2
Z cesta odkrajujeme menšie kusy, ktoré vyšúľame na pomúčenej doske na šúľok hrubý cca 1 cm a krájame na kúsky dlhé cca 2 cm. Kúsky hádžeme do mierne osolenej vriacej vody a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch. Cedidlom ich vyberieme a mierne omastíme trochou oleja.
- 3
Karamelové maslo: do rajnice nasypeme kryštálový cukor a na horúcej platni ho miešame, kým sa nerozpustí, zalejeme studenou vodou a za občasného miešania varíme, kým sa karamel celkom nerozpustí. Potom doň pridáme maslo. Gnocchi polejeme karamelom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Môžeme podávať aj s trochou džemu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To karamelové maslo na šúľancoch môže byť fajn, vyskúšam. Ale či to chutí aj na tých oných - gnoči.... či.či...?????