Kuracie prsia obalené po sicílsky fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 5. marca 2013

Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká večera, ktorá určite nesklame :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Ochutená strúhanka:
podľa potreby
podľa potreby
5-6 ks
1-2 PL
podľa chuti
Ostatné:
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskor si pripravim struhanku. Najlepsie je pouzit striedku z chleba, ak nie je,vyborne posluzi aj 4 az 5 platkov toastoveho chleba, ktore dame do mixera spolu so susenymi paradajkami, oreganom a nastruhanym syrom grana padano. Mixujem, kym nemam z paradajok male kusky a struhanka nenaberie jemne cerveny odtien.:)

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrajam na platky a najskor ich namocim do olivoveho oleja, do ktoreho pridam trochu soli.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naolejovane platky obalim v pripravenej struhanke, ktoru dobre pritlacim na maso.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia dam na plech s papierom, malicko este pokvapkam s olivovym olejom, a dam piect asi na 30 minut na 180°. Asi v polovici pripravy maso otocim a upeciem do ruzova.:) Rovnakym sposobom sa mozu pripravit aj cerstve rybie filety, ktore pecieme len 10 minut.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s cim len chceme, aj ked len s cerstvym, chrumkavym chlebom a zeleninovym salatom. :)

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Výborný receptík, určite vyskúšam, ukladám do KK
v poslednej dobe mi sušené paradajky veľmi chutia, ale ešte ma nenapadlo ich dať do obaľovacej zmesy, veľmi pekne ďakujem za recept