Foto: zuzkabluzka
Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká Zobraziť celý popisJednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká večera, ktorá určite nesklame :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskor si pripravim struhanku. Najlepsie je pouzit striedku z chleba, ak nie je,vyborne posluzi aj 4 az 5 platkov toastoveho chleba, ktore dame do mixera spolu so susenymi paradajkami, oreganom a nastruhanym syrom grana padano. Mixujem, kym nemam z paradajok male kusky a struhanka nenaberie jemne cerveny odtien.:)
-
2
Kuracie prsia nakrajam na platky a najskor ich namocim do olivoveho oleja, do ktoreho pridam trochu soli.
-
3
Naolejovane platky obalim v pripravenej struhanke, ktoru dobre pritlacim na maso.
-
4
Kuracie prsia dam na plech s papierom, malicko este pokvapkam s olivovym olejom, a dam piect asi na 30 minut na 180°. Asi v polovici pripravy maso otocim a upeciem do ruzova.:) Rovnakym sposobom sa mozu pripravit aj cerstve rybie filety, ktore pecieme len 10 minut.
-
5
Podavame s cim len chceme, aj ked len s cerstvym, chrumkavym chlebom a zeleninovym salatom. :)
a nieje ho tam cítiť - ten olej? V šalátoch a dresingoch mi nevadí,
ale tu by mi asi vadil. Dcéra , keď varí zeleninovú polievku , tak ju
opraží na ol. oleji. Hrozne to preráža a mne to nechutí. Niet nad
maslo. Ta tvoja obalovacia zmes sa mi páči aj to pečenie v trúbe , ale
vajcia sú vajcia. Skúsim, ale bez oleja. Dúfam že sa nenehneváš preto.
mám rád olivový olej s bylinkami + pokrájané olivy a zmiešané s
pokrájaným ovčím syrom . Robievam aj rôzne šaláty a pestá podľa Dávida Rocca. Ale s mäsom mi to nepasuje. Neviem či ho poznáš
tu je jeho stránka: www.davidrocco.com/recipes/...
@angast tu stranku kuknem aj ja, ak mozem, ved pridaj nejaky rcp, nech si poslintame
môžeš kukať veselo. Má tam vynikajúce kombinácie , ktoré k sebe
pasujú , len musíš mať aj kvalitné suroviny. Čo so odskúšal nemalo
chybu. Vyberte si niečo a nebudete obanované.
Vdaka za vsetky ostatne komentare ;)
Je to od teba @zuzkabluzka vyborny recept!
vyhoda je, ze vsetko je upecene naraz s rovnakou chutou a nic sa neprepaluje.
Ta stuhanka z cerstveho chleba dodava reznu inu chut ako sucha. Ja pridavam do nej aj pecan alebo pistacio orechy bez oprazenia jemne nasekane nie pomlete.
Velmi dobre renzove maso je tiez vtedy, ak ho okorenene a posolene namacate namiesto /vajicok ci oleja/ do kysleho mlieka, alebo rozmiesaneho yogurtu a dalej obalujete, ma speci dobru chut.
@ajuska , vyprazala som takto aj zajacika, skoda, ze ho momentalne nemam kde kupit.
@honestka nabuduce skusim pridat aj pistaciove oriesky podla Tvojej rady, musi to byt fajnove :) a vyskusam aj s jogurtom, tu kysle mlieko nedostanem...
@elixir vdaka, mile video ;) aj ked som to, (uprimne povedane) najskor pochopila naopak :)))))))))
trochu sa mi ten obal odliepal, musela som s tym opatrne narabat, piekla som 25 min. a druhu stranu 20 min. na 180, dakujem za taku dobrotu :-)
Výborné dobrotky , ale až na budúce , teraz mám bruško plné
@margaretka28 je to super, vyskusaj