Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká večera, ktorá určite nesklame :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Ochutená strúhanka: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
5-6 ks |
|
1-2 PL |
|
podľa chuti |
|
Ostatné: | |
5 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskor si pripravim struhanku. Najlepsie je pouzit striedku z chleba, ak nie je,vyborne posluzi aj 4 az 5 platkov toastoveho chleba, ktore dame do mixera spolu so susenymi paradajkami, oreganom a nastruhanym syrom grana padano. Mixujem, kym nemam z paradajok male kusky a struhanka nenaberie jemne cerveny odtien.:)
-
2
Kuracie prsia nakrajam na platky a najskor ich namocim do olivoveho oleja, do ktoreho pridam trochu soli.
-
3
Naolejovane platky obalim v pripravenej struhanke, ktoru dobre pritlacim na maso.
-
4
Kuracie prsia dam na plech s papierom, malicko este pokvapkam s olivovym olejom, a dam piect asi na 30 minut na 180°. Asi v polovici pripravy maso otocim a upeciem do ruzova.:) Rovnakym sposobom sa mozu pripravit aj cerstve rybie filety, ktore pecieme len 10 minut.
-
5
Podavame s cim len chceme, aj ked len s cerstvym, chrumkavym chlebom a zeleninovym salatom. :)
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu