Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou fotorecept
Foto: nazarboncuk
Domáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to Zobraziť celý popisDomáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cestoviny: | |
200 g |
|
2 |
|
1 PL |
|
troška |
|
|
|
omáčka: | |
2-3 veľké mäsité |
|
2 veľké hrste |
|
1 strúčik |
|
1 menšia |
|
3 PL |
|
2 PL nahrubo namletá |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misky nasypeme múku a urobíme jamku. Rozbijeme dve vajíčka, prstami rozmiešame bielky a žĺtky, pridáme olivový olej, vodu a soľ. Suroviny spojíme a preložíme na pracovnú dosku. Vypracujeme hladké jemné cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na polhodinku do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme tenké pláty a nakrájame podľa nálady :)
-
2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, vhodíme rukou roztlačený strúčik cesnaku a nasekanú chilli papričku bez semienok.
-
3
Po chvíli prihodíme strúhanku a miešame. Strúhanka sa trocha opečie a v závere nám krásne zahustí omáčku.
-
4
Pridáme nakrájané a šupky zbavené paradajky.
-
5
Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode. Trvá to len chvíľku.
-
6
Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy.
-
7
Paradajky na panvici podlejeme vodou z cestovín a pridáme scedené cestoviny.
-
8
Zamiešame, prehrejeme a na záver vmiešame rukolu a olivy.
-
9
Podávame s ovčím syrom pecorino.
Zjatra vyskusam podla Teba.
1. Ak ste zaciatocnik, zvazte pouzitie kupovanych cestovin. Az neskor skuste domace.
2. Takzvana "trocha vody" je naozaj len trocha, rozumej max pol deci alebo len stvrt deci. Nakoniec sa mi zdalo, ze najlepsie nedavat ziadnu (raz som vyhodil cele cesto lebo som dal vela vody)
3. Pozor na tu rolku cesta na obrazku! Je to dobry sposob ale rozbalte si tie rolky, vo vode sa same nerozbalia!
4. Cestoviny sa neurobia rychlo. Najprv si radej pripravte cestoviny, potom pokracujte vo vareni
5. Cesnak si radsej nakrajajte alebo ho neskor vyberte (ked ho najdete). Inac pripravite jednemu zo stravnikov dobry sok
Tak asi tolko zatial. Je to vyborny recept ale neurobte rovnake chyby ako ja :)