Šalát Caprese
Šalát Caprese

Šalát Caprese

phengalino - fotkaphengalino, 15. júla 2017

Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok, zelenej bazalky, ochutené soľou a olivovým olejom. Jedlo je postavené tak, aby znázorňovalo známu trikolóru talianskej vlajky: červená, biela, zelená. Ja som v recepte použil aj známy balsamico dressing a čerstvo namleté čierne korenie.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
30 g čerstvá
20 ml
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mozzarellu si nakrájame alebo natrháme, paradajka ľubovoľne narežeme, bazalku si tiež nakrájame alebo natrháme.

  2. 2

    Servírujeme na tanier, prelejeme olivovým olejom a Balsamico. Osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

mitzy
toto je super jedlo, na leto ideálne. skúsim niekedy balsamico. robím klasicky. môže to mať šmrnc.