Pucce fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 25. februára 2013

Pucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, Zobraziť celý popisPucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, ktoré si roľníci nosili na pole, nebolo ich treba ničím plniť, lebo sa už pečú s cibuľkami, paradajkami, olivami...táto trojkombinácia je u nás top, aj keď som už vyskúšala hríby, prosciutto crudo, artičoky... ani naše letné grilovačky sa už bez puččí nezaobídu ;)

200
porcií
100 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
450 g
150 g
1 KL
25 g
1/2 l
1-2 KL
1 KL
4 PL
Zmes na zamiesenie:
podľa potreby
6 ks
200 g
podľa chuti bez kôstok




Postup

  1. 1

    Obe muky zmiesame, pridame cukor, kvasnice, sol a zamiesime teplou vodou, pridame med a olivovy olej a dobre premiesime.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dame na hodinu, hodinu a pol na teple miesto odpocivat, aby pekne narastlo.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym si nakrajame jarne cibulky, cherry paradajky prekrojim na polovicu(ak su male, mozem nechat aj cele), olivy na kusky, dam na panvicu a vsetko spolu zohrejem asi 10 minut. Necham trochu vychladnut.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninovu zmes teraz pridam do vykysnuteho cesta a dobre vsetko premiesim.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto je dost riedke, preto ho na plech s papierom davam pomocou lyzice, na kazdu pucciu som dala asi po dve lyzice cesta.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pecieme asi 15 minut na 200°.

    Pucce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A uz sa len mozme pučit puččami... :D

    Pucce (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
super, no konecne dnes poriadny recept :-) asi by sa dali pouzit aj susene paradajky, alebo nejake bylinky, mne by sa tam pytalo oregano, ale aj takto musia byt vyborne
zuzkabluzka
@afataga , je to dobry recept, pretoze kazdy si ho moze prisposobit. tieto su klasicke, aj ked moja svokra tvrdi, ze klasicke su s ancovickami. ;) ked mi dorastie bazalka, pridam podobny recept na bazalkove panini. vdaka za koment
aszabka
Toto vyzerá skvelo..farebne :) najbližšie, až mi bude chýbať pečivo, si toto upečiem..uložené..
tiginko
krásne sú, samé dobré ingrediencie. Ďakujem za recept, určite vyskúšam
izabella929
vyzerajú zvodne))), ale si počkám na svoje rajčiny vypestované doma na záhrade.-)
zuzkabluzka
dakujem vsetkym za mile komentare, zabudla som napisat, ze ich po upeceni, este horuce potriem olivovym olejom, su potom take zvodnejsie ;)
alena45
gratulujem k originálnemu receptu, vyzerá skvele !
perla61
ukladám,vyzerajú fantasticky a určite aj tak chutia.Vďaka za rcp.
ela77
mala som v úmysle zajtra upiecť chlebík, ale myslím, že ho nahradím tvojim receptom. Vďaka.
brambora
vyzera to uzasne. kolko kusov ti vyslo z tejto davky? aby som vedela ci dat celu alebo polovicnu davku.
cesminaz
Vyzera to skvele,tak "pekne"farebne :-),ukladam a ked pride niaka navsteva urobim ;-),vdaka za recept
helca103
pre mňa novinka ktorá stojí za vyskúšanie. Ja bez olív, olej môžem ale samotné olivy mi nešmakujú. Inak recept je na jednotku
vanilka111
mmmm, veľmi sa mi toto páči,až na ten pre nás komický názov . vyskúšam tiež so sušenými paradajkami, mňam :-)
ella007
Skvelé, len budem musieť zmeniť názov, lebo moje deti to hneď zneužijú :-)
dajanca
krásne, farebné a určite aj chutné... uložené v KK... vyskúšam zo svojich rajčín :-)
xanadu1955
úžasný receptík na 1 ukladám a iste aj spravím už teraz mi tečú slinky milujem všetko čo tam je ďakujem
afataga
@helca103 ja tiez nemozem dat olivy, lebo by mi to doma nejedli :-) budem ich k tomu hryzkat :-)
garanco
Veľmi zaujímavý recept, vyskúšam, až budem mať zeleninu z našej záhrady. ( ...tie talianske názvy jedál, ako píše @ela , aj naše deti hneď s úškrnom akoby nevedeli vypovedať...)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Veľmi zaujímavý recept. Vyskúšam, ale bez olív, ktoré nemusím.
zuzkabluzka
dakujem velmi pekne vsetkym za pekne komentare, potesili :)))
@afataga , @margaretka28 chcem len malu radu, ak budete davat susene paradajky, pridajte aj trochu salsy, cesto nestrati tu zvlastnu oranzovu farbu a budu aj menej suche :)
@vierutt urcite ano, budes ich mat rovnake ako vojakov ;)
zuzkabluzka
@vanilka111 @ella007 @garanco :) :) :) mate absolutne pravdu, treba si dat pozot, aby sa jazyk nepoplietol...ja som pucce robila v sobotu, moj muz sa ma podvecer spytal, co robim. Zakricala som, ze pucce, naco ma moja jedenastrocna dcera z izby karhavo napomenula. A to sme v ITA, nastastie ale vyborne vnima oba jazyky :D :D
afataga
dakujem za radu, este ma napadlo, ze mozno by sa mohlo dat trochu menej vody, treba poskusat, asi si sa trochu utukla, lebo tam mas ze 200 porcii :-))) tak si to oprav, sranda, ze si to nikto nevsimol, a isto by to zmieslo aj trochu oleja z tych susenych paradajok, budem skusat
afataga
tusim ta tvoja dcera az prilis dobre vie po slovensky :-))) no pre deti by som to asi nazvala paradajkove zemlicky, alebo tak nejako, deti su potvory :-)
zuzkabluzka
@afataga ale vsimla, len to neviem zmenit bez dalsieho publikovania receptu a nechcem uz dalsiu polemiku, ako sa mi stalo minule pri torte, tak na to kaslem, tych 200 malo byt asi stupnov. :)
no a moja dcera naozaj ovlada vsetko, aj ked je pravidlo, ze aj cudzinci sa najskor naucia sproste slova ;) ale zas ma to az tak nemrzi, ze vie, co to znamena, lebo nebodaj by si myslela, ze jej niekto lichoti ?!?! :))) zvlastnou zhodou okolnosti sa tu tym istym slovom v nareci prihovaraju malym babatkam, usi mi to trha.... ale to uz je od kucharskej veci, pekny den :)
nika72
milujem taliansku kuchyňu....u mňa recept postupuje do KK ....a pre teba veľká 1 *****
bambulqa
Slinky mi uz tecu.. Jedla som original v italii ked som tam pracovala a doteraz ma nenapadlo urobit si to aj doma... :)
zitar
zaujali ma a teším sa, keď ich ochutnám, krásne fotky
zuzkabluzka
ozaj, ozaj, ale ako pri vsetkych kysnutych cestach zalezi aj na muke, vlhkosti vzduhu...atd., niekedy tu vodu nedam vsetku, pripadne, pridam trochu muky, ale ako som uviedla to cesto je naozaj riedke a take ma byt, vyskusaj @prdelinka pripadne si potom prisposob podla teba...:)
cmatka
Vyskúšané, nemajú chybu 1 ************
cmatka
zuzkabluzka, zajtra sa chystáme domov na Slovensko a čaká nás dlhá cesta z Paríža, a premýšľala som, čo na cestu také rýchle, dobré zaujímavé, a ako z neba mi padol tvoj recept. Výskúšala som, ochutnali sme, urobili sme wauuu a snáď ešte aj na tú cestu nejaké ostanú :-) Vďaka za recept.
dadahan
zuzkabluzka, sú super. Dnes som napiekla asi pred hodinou a už mi ostali len dve. Perfektný receptík, ďakujem.
staja
A tieto žemličky, to je tiež paráda. Vyskúšam aj tie, musia byť skvelé.
chariquet
Pucce sa budú zajtra robiť aj v Grécku - kombinácia cibuľka, paradajka, olivy mi sadla :) Zaujimavý recept! KK
chariquet
mám ešte dotaz: bude veľmi vadiť, ak použijem len hladkú múku? My tu totiž hrubú ani polohrubú nemáme :( Aký výsledok mám očakávať?
zuzkabluzka
@zinnajdha som rada, ze sa podarili :)
@staja @lusinkab vdaka za pekne komentare
@chariquet aj mne sa uz stalo, ze som prave doma nemala vsetky muky(tu je problem najma s polohrubou) a tak som robila len z hladkej a nejake velke zmeny som nepostrehla, tak verim, ze sa Ti v Grecku podaria, daj mi vediet, budem zvedava, ciao :)
slavka2012
Tento recept som si vsimla az teraz, vyzera velmi zaujimavo a podla surovin aj chutne, ked budeme v lete grilovat, upeciem, nech mame zmenu. Dakujem:-).
afataga
dnes som si povedala, ze ich urobim ku grilovanemu masu, dala som veci miesit do DP, pridala som aj bazalku a dala som susene paradajky, bola som vyvalena, ake je to cesto riedke, nemala som nervy sa s tym babrat lyzicou :-) tak som to vykydla na dva plechy a bola z toho vlastne taka focaccia :-) ale chut vyborna, nabuduce dam menej vody a urobim zemlicky


lucikusik
Odskúšané s veľkým úspechom. Kombinácia paradajok, cibuliek a olív je veľmi chutná. Časť múky som nahradila celozrnnou - asi koli tomu potom cesto nebolo až také riedke. Nabudúce skúsim pridať do cesta aj oregano a trochu syra nakrájaného na kocky. Ďakujem za super recept, ktorý rozšíril môj zoznam častejšie pečených koláčov. Teším sa, že je naslano, lebo väčšinou pečiem z kysnutého len sladké koláče a zo slaných len rohlíky.
zuzkabluzka
@afagata nahodou si sa dobre vynasla, krasne su tie tvoje focaccie, neviem, musim, ked sa bude dat, zmenit tu vodu, mne sa to az tak riedke nikdy nezda, mozno to bude aj inou mukou, ci vlhkostou vzduchu...dufam, ze nabuduce to bude ako ma byt :)
@lucikusik som rada, ze si skusila a ze aj chutilo, si mila, ze si mi aj dala vediet vysledok :)
@slavka2012 dakujem :)
havino
prehliadla som tu tento recept, ukladám a upečiem, veľmi ohromne vyzerajú, @afagata , výborne aj tvoje sú, hned by som ulomila z nich
afataga
v nedelu bol druhy pokus, dala som len 250 ml vody, aj tak bolo cesto pomerne riedke a lepive, ale uz sa dalo dosiahnut aspon aky-taky tvar :-)


radost
@afataga
som ti vdačná..že si odskúšala...na množstvo múky sa ponúka len okolo štvrť litra vody..zdálo sa mi veľa v rozpise,čakala som-kto urobí a napíše poctivý koment..
recept ma láka...treba skúsiť vodu pridávať pomaly-dľa potreby...
pekný deň
afataga
@radost ja davam miesit do DP, tak vodu davam hned na zaciatku, prvy krat som dala 1/2 l podla rcp, co mi z toho vyslo, vidno na foto vyssie :-), teraz som dala polovicu, nabuduce dam este menej, dala som aj bazalku, chutovo su vyborne
zuzkabluzka
@afagata @radost ja pucce robievam casto, cesto je vzdy presne take ako na fotke c.4, naozaj riedke, ja potom ale nechytam cesto rukami, ale ako pisem v bode 5, pouzivam dve polievkove lyzice a na plech ich tvarujem len pomocou lyzic....afagata, pekne ich mas, ake boli? neboli trochu suche ? vyskusaj este do tretice, skus sa pohrat s lyzicami ;) vyskusajte, damy, vrelo odporucam :)))
afataga
asi som sa ho fakt nemala chytat rukami :-), neboli suche, ved som napisala, ze boli vyborne, dala som aj bazalku, len nechapem, preco bolo take riedke, aj ked som dala iba polovicu vody..., ale navsteva ich potom dojedala aj samotne a potom sa stazovali, ze sa prezrali :-)))
rea1
aj u nás sa ujali, robievam ich s obojakými olivami, lebo olivy sa u nás pojedajú aj miesto chipsov a orieškov, niekedy dávam ančovičky alebo fetu nakrájanú na menšie kocky. sú to super pagáče čičotoje, len môj nevychovaný syn sa vždy s úškrnom dožaduje: prosím ťa, sprav tie pučové žemle. a veď ani zaškrtiť ho za to nemôžem. :-)) ale sú skutočne výborné.
katklik
vynikajuce. len nabuduce dam viac muky. mensi poznatok: ked sa necha cesto po pridani oliv a paradajok este podkysnut v miske a da sa na plech az tesne pred pecenim, tak drzi pekne spolu :) lebo prve dva plechy mam akesi placky, ale nic to nemeni na chuti. ja osm akurat nedala cibulku, ale na olivovom oleji som oprazila cesnak a potom na nom podusila paradajky s oilivami. su bozske. dufam, ze budu zajytra chutit aj zvysku rodiny. vrela vdaka za recept :)
viera1
@katklik dobre,že si pripomenula,chcela som ich nedávno robiť a...nenašla som. To je tak s tými názvami,moja vina.Musím urobiť poriadok v KK.Vďaka.
pivonka
Akurát ich koštujem a sú výborné. Pridala som aj pár lístkov špenátu. Nabudúce dám menej vody, lebo mám placky. Tiež je treba opatrne soliť, lebo aj olivy sú slané. Budem robievať.
slnecnicovka
@Zuzkabluzka , ďakujem za recept... minulý víkend som piekla na dva krát... prvé boli s kukuricou a s kápiou a druhé so šampiňónmi a s kápiou... všetko sa popapalo...
alena45
včera som prišla z návštevy a doma aróma jak hrom ! To dcéra piekla tieto Tvoje pucce, sú výborné, ďakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia