Foto: zuzkabluzka
Pucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, Zobraziť celý popisPucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, ktoré si roľníci nosili na pole, nebolo ich treba ničím plniť, lebo sa už pečú s cibuľkami, paradajkami, olivami...táto trojkombinácia je u nás top, aj keď som už vyskúšala hríby, prosciutto crudo, artičoky... ani naše letné grilovačky sa už bez puččí nezaobídu ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
150 g |
|
1 KL |
|
25 g |
|
1/2 l |
|
1-2 KL |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
Zmes na zamiesenie: | |
podľa potreby |
|
6 ks |
|
200 g |
|
podľa chuti bez kôstok |
|
Postup
-
1
Obe muky zmiesame, pridame cukor, kvasnice, sol a zamiesime teplou vodou, pridame med a olivovy olej a dobre premiesime.
-
2
Cesto dame na hodinu, hodinu a pol na teple miesto odpocivat, aby pekne narastlo.
-
3
Medzitym si nakrajame jarne cibulky, cherry paradajky prekrojim na polovicu(ak su male, mozem nechat aj cele), olivy na kusky, dam na panvicu a vsetko spolu zohrejem asi 10 minut. Necham trochu vychladnut.
-
4
Zeleninovu zmes teraz pridam do vykysnuteho cesta a dobre vsetko premiesim.
-
5
Cesto je dost riedke, preto ho na plech s papierom davam pomocou lyzice, na kazdu pucciu som dala asi po dve lyzice cesta.
-
6
Pecieme asi 15 minut na 200°.
-
7
A uz sa len mozme pučit puččami... :D
vdaka vsetkym za pozitivne komenty :)
1*
@afataga , @margaretka28 chcem len malu radu, ak budete davat susene paradajky, pridajte aj trochu salsy, cesto nestrati tu zvlastnu oranzovu farbu a budu aj menej suche :)
@vierutt urcite ano, budes ich mat rovnake ako vojakov ;)
no a moja dcera naozaj ovlada vsetko, aj ked je pravidlo, ze aj cudzinci sa najskor naucia sproste slova ;) ale zas ma to az tak nemrzi, ze vie, co to znamena, lebo nebodaj by si myslela, ze jej niekto lichoti ?!?! :))) zvlastnou zhodou okolnosti sa tu tym istym slovom v nareci prihovaraju malym babatkam, usi mi to trha.... ale to uz je od kucharskej veci, pekny den :)
@staja @lusinkab vdaka za pekne komentare
@chariquet aj mne sa uz stalo, ze som prave doma nemala vsetky muky(tu je problem najma s polohrubou) a tak som robila len z hladkej a nejake velke zmeny som nepostrehla, tak verim, ze sa Ti v Grecku podaria, daj mi vediet, budem zvedava, ciao :)
@lucikusik som rada, ze si skusila a ze aj chutilo, si mila, ze si mi aj dala vediet vysledok :)
@slavka2012 dakujem :)
som ti vdačná..že si odskúšala...na množstvo múky sa ponúka len okolo štvrť litra vody..zdálo sa mi veľa v rozpise,čakala som-kto urobí a napíše poctivý koment..
recept ma láka...treba skúsiť vodu pridávať pomaly-dľa potreby...
pekný deň