Zázvorové sušienky fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 25. decembra 2011

Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/ Neviem ako by vyzerali iné tvary, lebo sa dosť zlieva. Sú parádne sušienky, nabudúce určite pridám viac zázvoru.

12 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 ks
160 g
150 g
150 g studená
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
3 čl
1 čl
1 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Robila som bez muškátového oriešku, lebo som nemala. Heru netreba vyťahovať popredu z chladničky. Zmiešala som vo väčšej miske múku, koreniny, cukor, soli trošičku.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som na kocky nakrájanú heru studenú a prstami som rozmačkala.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala med, dobre premiešala. Nakoniec vajíčko a vymiesila hladké cesto.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som dala do chladničky. Stačí na hodinu, ale môže byť aj dlhšie. Ja som mala aj cez noc.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytiahneme, dáme na dosku a rukami vymačkáme na hrúbku asi 4 mm.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vykrajujeme okrúhlou formičkou, ukladáme na plech vyložený papierom na pečeni

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nie tak na husto ako na predchádzajúcom obrázku, zliali sa mi, dohromady.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takáto vzdialenosť je lepšia. Pečieme na 180 stupnoch / 12 minút.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečené je lepšie ich nechať pri izbovej teplote. Tie čo som dala pod igelit a do špajze sú také krehké. Tie čo sú nezakryté pri izbovej teplote tie sú mäkučké - dobré. Tak skúsim nechať i tie ďalšie vyložené, či zmäknú. Určite ešte dakedy spravím, dám o 1,5 čl zázvoru viac.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    robila som o pár dní opäť, uložila som ich ďalej od seba, aby sa tak nespojili

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po upečení som ich rozložila na plech, aby zmäkli, pri izbovej teplote asi 1,5 dňa. Ak by boli na sebe zmäkli by iba tie vrchné.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom - mäkké som ich uložila do veľkého pohára. zmestilo sa ich tam veľa. Pohár je veľký 1,7 l.

    Zázvorové sušienky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

alena45
Na obrázku vyzerajú chrumkavo a ten zvláštny spôsob vaľkania... Keď sa nemágame v hline, tak aspoň v ceste.
hubata
Hehe vhodný recept aj pre 4-5 ročné deti: čo si vymágajú si aj popapajú. Vyzerá to ohromne, zázvorníky po iné roky tiež pečiem na Vianoce, chuť a vôňa zázvoru milujeme. Ukladám, určite niekedy umágam s vnučkou. Vďaka.
evanaaa
Skoro všetky sušienky a keksíky si ukladám, tak aj tieto. Prečo sa nemôžu vyvaľkať, je to tak lepšie keď sa utľapkajú? Ale skúsila by som ich, mám aj čerstvý zázvor, len neviem, či nebude štípať, lebo čaj z neho sa nedal ani piť.
evanaaa
Ja so si do čaju dala menej ako pol čl, asi bol už starý ten zázvor (z Billy), a snažila som sa ho hneˇpiť, lebo ma bolel žalúdok a nič som naň nemala. A že sa navaľkajú, nevadí, tak ich utľapkám rukou.
lucylee
Velmi zaujimavy recept. Prajem vsetko dobre v Novom roku!
marijanka712
krásny receptík ešte som nepiekla zázvorníky, ale tento rok sa do nich asi pustím dík za rp
3sandra3
aj ja tento rok vyskúšam zázvorové keksíky ... recept si ukladám