Foto: marianna76
Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/ Neviem ako by vyzerali iné tvary, lebo sa dosť zlieva. Sú Zobraziť celý popisRecept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/ Neviem ako by vyzerali iné tvary, lebo sa dosť zlieva. Sú parádne sušienky, nabudúce určite pridám viac zázvoru.
na 180 °C
Postup
-
1
Robila som bez muškátového oriešku, lebo som nemala. Heru netreba vyťahovať popredu z chladničky. Zmiešala som vo väčšej miske múku, koreniny, cukor, soli trošičku.
-
2
Pridala som na kocky nakrájanú heru studenú a prstami som rozmačkala.
-
3
Pridala med, dobre premiešala. Nakoniec vajíčko a vymiesila hladké cesto.
-
4
Cesto som dala do chladničky. Stačí na hodinu, ale môže byť aj dlhšie. Ja som mala aj cez noc.
-
5
Vytiahneme, dáme na dosku a rukami vymačkáme na hrúbku asi 4 mm.
-
6
vykrajujeme okrúhlou formičkou, ukladáme na plech vyložený papierom na pečeni
-
7
Nie tak na husto ako na predchádzajúcom obrázku, zliali sa mi, dohromady.
-
8
Takáto vzdialenosť je lepšia. Pečieme na 180 stupnoch / 12 minút.
-
9
Po upečené je lepšie ich nechať pri izbovej teplote. Tie čo som dala pod igelit a do špajze sú také krehké. Tie čo sú nezakryté pri izbovej teplote tie sú mäkučké - dobré. Tak skúsim nechať i tie ďalšie vyložené, či zmäknú. Určite ešte dakedy spravím, dám o 1,5 čl zázvoru viac.
-
10
robila som o pár dní opäť, uložila som ich ďalej od seba, aby sa tak nespojili
-
11
Po upečení som ich rozložila na plech, aby zmäkli, pri izbovej teplote asi 1,5 dňa. Ak by boli na sebe zmäkli by iba tie vrchné.
-
12
Potom - mäkké som ich uložila do veľkého pohára. zmestilo sa ich tam veľa. Pohár je veľký 1,7 l.
Evanaaa pozri tuto sú tiež foto
www.ricettepercucinare.com/ricetta-biscotti_di_pan_di_zenzero.htm...
a zázvor daj do čaju menej, ja dávam do hrnka, tak za pol lyžičky a čím dlhšie je v čaji, tým je ostrejší.