
Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)
Jarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na...

Rizoto z Kalábrie
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia...

Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...

Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ......

Polievka minestrone
Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cuketou a domácimi tagliatelle
Večer som nemohla zaspať a tento recept akurát dávali na tv paprika, tak som sa rozhodla...

Pečená dorada
Orata al forno, je originalny nazov tohoto receptu. Pochadza z juzneho Talianska. Patri k velmi zdravym jedlam....

Tvarohové ravioli so slivkami
Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola...

Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...

Penne con prosciutto e funghi
Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami,...

Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...

Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.

Cesto na pizzu
Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy...

Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami

Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Veľmi rýchly a praktický recept, keď sa posnažíš a v dobrom obchode nájdeš cannelloni s ricottou, tak potom máš vyhráno!...

Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...

Boloňská omáčka k cestovinám
Pražte ju kvalitne dlho a na čo najmenšom plameni. Zeleninu som nastrúhal na hrubo, no...

Tiramisu bez alkoholu
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, ...

Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka
-v miske zmiešame vajcia, sol a muku -podla počtu stravnikov prisposobime množstvo (toto je porcia tak pre 3-4...

Sicílske Arancini
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

Paradajková polievka od Shukvacika
Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...

Cestoviny s paradajkovo-cesnakovou omáčkou
Receptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil...

Panzerotti
Tak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...

Tiramisu light
Tento recept mám z nejakého časopisu, kde boli zdravé a chutné recepty. Viem, že talianske...

Kandizované pomaranče Italy
Minule som neodolala a kupila som si par kuskov mojej oblubenej sladkosti v cukrarni v Milane...

Rýchla pizza z hotového cesta
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu....

Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....