Foto: domi454
Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
60 g |
|
80 g |
|
Plnka: | |
50 g |
|
100 g |
|
180 g (alebo tvaroh) |
|
3 PL |
|
2 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.
-
3
K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.
-
4
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.
-
5
Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.
-
6
Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.
-
7
Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)
Diskusia k receptu