"Tiramisu" nanuky fotorecept

domi454 - fotkaDomi454, 5. júna 2013 14:12
Ďalšie recepty »
Foto: domi454

Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.

12
porcií
180 min
príprava
10 min
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 ks
60 g
80 g
Plnka:
50 g
100 g
180 g (alebo tvaroh)
3 PL
2 g
Poleva:
150 g
50 g
 na posypanie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

  2. 2

    Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.

  3. 3

    K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.

  4. 4

    Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.

  5. 5

    Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.

  6. 6

    Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.

  7. 7

    Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist