
Šúľaný koláč (csotros kalács)
Najprv pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie.

Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...

Francúzsky makový krémeš
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

Slepačia polievka Ujházy
Do veľkého hrnca dáme očistenú, vypitvanú sliepku aj s drobkami, ale bez pečene, pridáme hovädzie mäso, ...

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...

Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...

Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku
Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo....

Okatý višňový slimák
Inšpiráciu som čerpala na internete, cesto je vláčne, pudingová plnka s višňami ho skvele dopĺňa

Domáci biely zemiakový chlieb s rascou
Kedysi ako dieťa, som u mojej starej mamy ráno chodila k dedinskému pekárovi s múkou a...

Madarská krémová dubáková polievka s tymianom
Hríbové polievky sú fantastické. Dubáky sa veľmi dobre znášajú s inou zeleninou, prekvapujúco s...

Hrachová polievka na maďarský spôsob
Večer namočíme hrach do studenej vody. Na druhý deň ho uvaríme takmer domäkka v osolenej vode....

Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...

Pastiersky olovrant
Písala som tu už o tom, že som bola pred niekoľkými rokmi na Hortobágyszkej stepi...

Králík na hlávkovém zelí v Remosce
Tak králík pokračuje. Jednak proto, že máme rádi králičí maso a také proto, že...

Langoše od mamky
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom
Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

Šalátová polievka s údeným mäsom
Údené mäso alebo kolienko uvaríme do mäkka (ja skôr rozvarím). Uvarený vykostíme a pokrájame na malé...

Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou
Dnes som zase vybrala typický tradičný recept zo sedmohradskej kuchyne, ide o guľky z kukuričnej kaše,...

Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...

Paradajková kapusta podľa Dry
Paradajkovú kapustu mám veľmi rád a vždy jej uvarím za veľký hrniec.

Kaločajská
tak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním...

Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...

Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...

Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne...

Segedínsky guláš
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka...

Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...

Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...

Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...