Segedínsky guláš fotorecept

drobcova - fotkadrobcova, 29. decembra 2015
Segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: drobcova
10
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 ks
250 ml
4 PL
250 ml
 sladká
Knedľa :
1 kg
1 ks celé
10 g
1 ČL
0,5 l
štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka orestujeme. Pridáme korenie, soľ, červenú papriku, kyslú kapustu (nepremývam máme domácu) podlejeme vodou a podusíme do mäkka.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú mäsko aj kapusta mäkké, z mlieka a múky urobíme zátrepku a pridáme ju do hrnca spolu so smotanou. Necháme prevariť ešte 20 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Knedľa : Medzičasom si urobíme knedľu. Z mlieka, cukru, droždia urobíme kvások, zmiešame s preosiatou múkou, soľou, vajcom a olejom a vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto cca 20 minút. Cesto si rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvarujeme knedľu.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Knedle potrieme olejom a paríme 20 minút. Podávame k segedínu ( a nie len k nemu). Dobrú chuť.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bubaya
Tak je to zlá úvodná fotka do zelena, v recepte je uvedená. Rozmýšľam už dávnejšie nad tým parným hrncom,robiť v ňom knedle to ma nenapadlo, a máš ich veľmi pekné.
kakao
@tiginko alias @sherlockholmes , hlboko sa skláňam pred tvojimi dedukčnými schopnosťami. Myslel som si, že na to, že tento recept vyskúšam, podľa môjho včerajšieho komentára nikto nepríde, ale osudne som sa mýlil. Moje úmysly boli odhalené!!!
1x kakao
maska10
skuste pridat 2polievkove lyzice pretlaku alebo kecupu mozno sa zacervena doda aj chut aj farbu to je rada nic v zlom
bembo
ja ho robím presne ako @Evusik ,len z prerastaného bôčika,a pridal som aj cesnak.kuchári na vojne ho tam dávali,a mne to tak s cenakom chutilo viac ako bez neho.ale vždy sa držím jedného 100 ľudí,100 chutí.aj keď s tým obrázkom ako písala afataga by som súhlasil,ale myslím si,že afataga medzi vrtákov nepatrí na rozdiel od vrtákov,ktorí tu nemajú ani len svoj recept,alebo len jeden.ona ich tu má neúrekom,a tie čo som doteraz odskúšal boli super
stiping
Segedin? V jednom hrnci bravcovy prekelt (vela mletej papriky), druhy hrniec na masti a cibuli poprazena a podusena kysla kapusta (nepremyvat!!!). Potom to das dokopy a podbijes. Jedna kysla, jedna slahackova smotana, lyzica nejakeho gusta a mas hotove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia