porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
4 PL |
|
250 ml |
|
|
|
sladká |
|
|
|
|
|
Knedľa : | |
1 kg |
|
1 ks celé |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
0,5 l |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka orestujeme. Pridáme korenie, soľ, červenú papriku, kyslú kapustu (nepremývam máme domácu) podlejeme vodou a podusíme do mäkka.
-
2
Keď sú mäsko aj kapusta mäkké, z mlieka a múky urobíme zátrepku a pridáme ju do hrnca spolu so smotanou. Necháme prevariť ešte 20 minút.
-
3
Knedľa : Medzičasom si urobíme knedľu. Z mlieka, cukru, droždia urobíme kvások, zmiešame s preosiatou múkou, soľou, vajcom a olejom a vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto cca 20 minút. Cesto si rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvarujeme knedľu.
-
4
Knedle potrieme olejom a paríme 20 minút. Podávame k segedínu ( a nie len k nemu). Dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
@bubaya paprika tam je