Langoše z kapustou

brigita - fotkabrigita, 20. januára 2010
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,2 l
0,1 l
50 g




Postup

  1. 1

    Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, pridáme postrúhanú kapustu,premiesime a sformujeme 8 bochníkov.

  2. 2

    Po 20 minútach ich rozvaľkáme, vydličkou poprepichujeme a opečieme z oboch strán na horúcom oleji alebo masti..

  3. 3

    Potrieme slanou vodou do ktorej sme pridali rozotretý cesnek alebo mleté korenie.

Diskusia k receptu

bozulka
brigita poznas placky z kyslej kapusty? Jeden sacek /primerane mnozstvo ak mas v sudku/ kyslej kapusty,1 vajicko,trosku soli,pozor kapusta byva dost slana,mletu rascu,na male kusky pokrajanu slaninku alebo makku salamu,polohrubu muku podla potreby.Urobime cesticko ako na zemiakove placky a v horucej masti alebo oleji vysmazime,moze to byt aj bez slaninky alebo salamu.
brigita
Nepoznám, ale určite vyskúšam, ale bez masa, ja totiž nejem maso - nemôžem. Ale ďakujem za recept.
sbsgabi
môže to byť celkom dobré ja mám rada kapustník a všetko s kapustou
Ale práve teraz chcem robiť zo zemiakového cesta buchty plnené mäsom mletým .A k tomu udusím kyslú kapustu . na dno taniera dám kapustu na kapustu 5 mäsových buchtičiek polejeme ich s upraženou cibuľkou
vyskúšajte Dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia