Mező špízy fotorecept

kyo - fotkaKyo, 16. júla 2019 17:52
Ďalšie recepty »
Mező špízy (fotorecept)Foto: kyo

Keď človek išiel na dlhú cestu, mal so sebou pár vecí, pár si vykopal z neďalekého poľa, na konárik napichal, urobil pahrebu a vo svojej plechovej dóze pripravil chutný pokrm. Týmto receptom sa môžme priblížiť k pradávnemu životu obyčajných obyvateľov.

10
porcií
10 min
príprava
45 min
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
150 g
3 ks
medzi prsty
štipka
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prichystám suroviny: Zemiaky ošúpem, dám do vody, slaninu (najlepšie oravskú) nakrájam na tenké plátky, cibuľu ošúpem, klobása je dobrá debrecínska alebo hydinová. Zo 10 špajdlí a hliníková fólia.

    Mező špízy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobásu nakrájam na kolieska, zemiaky môžem tiež alebo na tenké kocky, slaninu na štvorčeky, cibuľu na štvrťky a potom na polky. Narežem si alobal na dlhšie časti.

    Mező špízy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Predhrejem rúru na 200 °C (aj hore aj dole). Na špajdle začnem napichovať - zemiak, klobása, cibuľa, slanina, zemiak, klobása, cibuľa, slanina. Položím na alobal (na lesklú stranu), posolím, okorením ako chcem, podľa potreby. Môžem pokvapkať pár kvapkami oleja. Zakrútim a konce pevne poutláčam.

    Mező špízy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladám na kameninový pekáč, aby teplo lepšie držalo. Vložím do rúry a pečiem na 200 °C bajočko 45 - 55 minút. Vyberiem, rozbalím krásne šťavnatý špíz. Môžem podávať s chrenom alebo s horčicou.

    Mező špízy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist