Filé zo zubáča na maďarský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

1 kg
1 KL
100 ml
100 g
2 ks
3 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

  2. 2

    Jednotlivé kusy mierne osolíme a opečieme z obidvoch strán. Opečené kusy vyberieme a uchováme v teple. V oleji po opekaní ryby podusíme na plátky nakrájané šampiňóny s rascou, pridáme na rezance nakrájanú, očistenú papriku a krátko podusíme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky. Do tohto základu vložíme opečené kusy zubáča, nasekanú petržlenovú vňať, so soľou rozotrený cesnak a krátko všetko podusíme.

  4. 4

    Pri podávaní porcie zubáča polejeme zeleninovou zmesou. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo dusená ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia