Foto: pusta
Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy nesklame, zachráni a zasýti.
porcie
príprava
na 80 -90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 - 2 ks včerajšia |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
Postup
-
1
Do misy som dala mleté mäso, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
-
2
Pridala som majorán a prelisovaný cesnak.
-
3
Pridala som jedno vajce,...
-
4
vo vode namočenú a vytlačenú staršiu žemľu,..
-
5
...strúhanku na zahustenie.
-
6
Všetko som dobre zmiešala do tvarovateľnej hmoty a nechala som 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojil chute.
-
7
Zo zmesi som vytvarovala guľky, sploštila som ich dlaňou na fašírky a obalila v strúhanke.
-
8
Fašírky som opražila v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
-
9
Pdávala som horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.
dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem.
som rada, že som ti pripomenula vôňu domova a krásneho detstva s tým spojenú.
úprimne obdivujem Lady Anne a Tvoju aňňuci, bola to nádherná láskavá žena. od jej fotografie pri jednom tvojom rp som nemohla odtrhnúť oči...
dakujem ti za ocenenie, milý, citlivý komentík a posielam pekný pozdrav do ďalekej Iowy.
dakujem.
dakujem.
od výmyslu sveta.Ja tiež do nich pridávam aj majorán,
rozmrvým ho medzi prstami má potom silnejšiu arómu.
Ale to som nepovedal asi nič nové.Spravila si dobré a
chutne vyzerajúce fašírky.
inak mám tu aj fašírky s cibuľou, paprikou, petržlenovou vňaťou, chilli papričkou, čubricou, saturejko a iné - ale to už nie sú tieto staré klasickíé, ako robili naše mamy a staré mamy :-)
v trúbe pečiem iný druh fašírok - pozri moje recepty, nepridávam link, lebo ich je viac.
dakujem ti.
dakujem.
dakujem ti.
dakujem.
dakujem.
dakujem.
Pridám jednu príhodu z môjho detstva.Mal so desiate narodeniny a tak ma otec zobral do veľkého mesta , Bratislavy, kde okrem iného žila teta pôvodom z Prahy. Keďže som bol jubilant šli sme na obed do reštaurácie.Ja som si mal vybrať čo som chcel , teda som chcel nejakú exotiku.Jedálnemu lístku som moc nerozumel , tak som z úst tety počul , že ona si objednáva ,,karbanátek´´.mne to znelo ako strašná exotika a o to bolo väčšie moje sklamanie , keď mi priniesli obyčajnú fašírku , ktorú som síce mal rád , ale nebola exotikou.
dakujem aj za tvoj príspevok.
vdaka ti.
ale do týchto nedávam osmaženú cibuľu, do inýc áno, ale tam dávam aj iné prísady.
dakujem.
dakujem ti.
dakujem za pekné hodnotenie.
Ľutujem, moja stará mama do týchto fašíriek nikdy nedávala cibuľu, sú aj iné fašírky s rôznym ochutením. Ako vidíš, každá stará mama má to špeciálne svoje ochutenie. Sľubujem, že vyskúšam aj s cibuľou, aby som vedela, ako robila tvoja stará mama :-)
heh, na co to komplikovat snehom? moja mama dava aj prazenu cibulu... mne sa tento recept paci, lebo je jednoduchy a asi ozaj dobry, kedze sa mi ani neuslo z prvej varky:)) dcera, ktora je nesmierne vyberava, ma 6r a zjedla skoro vsetky, tak jej chutili...dakujem za receptik...
áno, aj mama to tak robievala, so snehom
dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
dakujem.
som rada, že som ti pripomenula vôňu domova a krásneho detstva s tým spojenú.
úprimne obdivujem Lady Anne a Tvoju aňňuci, bola to nádherná láskavá žena. od jej fotografie pri jednom tvojom rp som nemohla odtrhnúť oči...
dakujem ti za ocenenie, milý, citlivý komentík a posielam pekný pozdrav do ďalekej Iowy.
dakujem.
dakujem.
od výmyslu sveta.Ja tiež do nich pridávam aj majorán,
rozmrvým ho medzi prstami má potom silnejšiu arómu.
Ale to som nepovedal asi nič nové.Spravila si dobré a
chutne vyzerajúce fašírky.
inak mám tu aj fašírky s cibuľou, paprikou, petržlenovou vňaťou, chilli papričkou, čubricou, saturejko a iné - ale to už nie sú tieto staré klasickíé, ako robili naše mamy a staré mamy :-)
v trúbe pečiem iný druh fašírok - pozri moje recepty, nepridávam link, lebo ich je viac.
dakujem ti.
dakujem.
dakujem ti.
dakujem.
dakujem.
dakujem.
Pridám jednu príhodu z môjho detstva.Mal so desiate narodeniny a tak ma otec zobral do veľkého mesta , Bratislavy, kde okrem iného žila teta pôvodom z Prahy. Keďže som bol jubilant šli sme na obed do reštaurácie.Ja som si mal vybrať čo som chcel , teda som chcel nejakú exotiku.Jedálnemu lístku som moc nerozumel , tak som z úst tety počul , že ona si objednáva ,,karbanátek´´.mne to znelo ako strašná exotika a o to bolo väčšie moje sklamanie , keď mi priniesli obyčajnú fašírku , ktorú som síce mal rád , ale nebola exotikou.
dakujem aj za tvoj príspevok.
vdaka ti.
ale do týchto nedávam osmaženú cibuľu, do inýc áno, ale tam dávam aj iné prísady.
dakujem.
dakujem ti.
dakujem za pekné hodnotenie.
Ľutujem, moja stará mama do týchto fašíriek nikdy nedávala cibuľu, sú aj iné fašírky s rôznym ochutením. Ako vidíš, každá stará mama má to špeciálne svoje ochutenie. Sľubujem, že vyskúšam aj s cibuľou, aby som vedela, ako robila tvoja stará mama :-)
heh, na co to komplikovat snehom? moja mama dava aj prazenu cibulu... mne sa tento recept paci, lebo je jednoduchy a asi ozaj dobry, kedze sa mi ani neuslo z prvej varky:)) dcera, ktora je nesmierne vyberava, ma 6r a zjedla skoro vsetky, tak jej chutili...dakujem za receptik...
áno, aj mama to tak robievala, so snehom