Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy nesklame, zachráni a zasýti.
porcie
príprava
na 80 -90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 - 2 ks včerajšia |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy som dala mleté mäso, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
-
2
Pridala som majorán a prelisovaný cesnak.
-
3
Pridala som jedno vajce,...
-
4
vo vode namočenú a vytlačenú staršiu žemľu,..
-
5
...strúhanku na zahustenie.
-
6
Všetko som dobre zmiešala do tvarovateľnej hmoty a nechala som 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojil chute.
-
7
Zo zmesi som vytvarovala guľky, sploštila som ich dlaňou na fašírky a obalila v strúhanke.
-
8
Fašírky som opražila v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
-
9
Pdávala som horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu