Fašírky fotorecept

pusta - fotkapusta, 4. mája 2013
Fašírky (fotorecept)
Foto: pusta

Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy nesklame, zachráni a zasýti.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 80 -90 °C

Suroviny

500 g
1 - 2 ks včerajšia
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
3 strúčiky
1 ks
podľa potreby na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy som dala mleté mäso, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som majorán a prelisovaný cesnak.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som jedno vajce,...

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vo vode namočenú a vytlačenú staršiu žemľu,..

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...strúhanku na zahustenie.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som dobre zmiešala do tvarovateľnej hmoty a nechala som 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojil chute.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo zmesi som vytvarovala guľky, sploštila som ich dlaňou na fašírky a obalila v strúhanke.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Fašírky som opražila v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pdávala som horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.

    Fašírky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
máš ich suuper.-)) čakám na dodávku mäasa od farmára, zajtra sa chystám aj ja robiť točenú, plnenú fašírku...veľmi ľúbim fašírku...zvlášť v nedeľu popoludní s chlebíkom a uhorkou...len tak zahryznúť..-)
@torticka co hovoris je zaujimave...este som to nepocula,nabuduce vyskusam.Ja robim fasirky s hovedzim mäsom,a davam aj mletu cervenu papriku a aj rascu a namiesto zemli,chleba... :-)