Foto: izabella929
Každoročne 20.augusta sa koná v maďarskom Debrecene ,,festival kvetov,,.Krásne rozprávkové alegorické vozy zdobené miliónmi kvetov lákajú množstvo obdivovateľov z celého sveta.Bola som tam aj Zobraziť celý popisKaždoročne 20.augusta sa koná v maďarskom Debrecene ,,festival kvetov,,.Krásne rozprávkové alegorické vozy zdobené miliónmi kvetov lákajú množstvo obdivovateľov z celého sveta.Bola som tam aj ja.Po predstavení tejto úžasnej krásy, sme odišli do hortobágyszkeho národného parku.Zastavili sme sa v Csárde /krásna štýlová reštika/ a objednali sme si túto fajnovú špecialitku..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si urobila kuracinku, lebo tá potrebuje najviac času..mäso som umyla , osušila a opražila na lyžici bravčovej masti zo všetkých strán..
-
2
Výpek som vyliala do rajnice a pokrájala som do neho cibuľku..
-
3
do opraženej cibuľku som pridala opečené mäso, pridala som červenú papriku a podliala vodou...osolila, okorenila, pridala celú rascu a uvarila do mäkka..
-
4
Kým sa mäsko dusilo, prpiravila som si slané palacinkové cesto...klasickým spôsobom...mlieko, vajce a hladkú múku som vymiešala, pridala soľ a nechala pol hodinku postáť...z hotového cesta som urobila 2 veľké palacinky...kuracinku som vykostila, a uložila na palacinku...okraje palacinky som nezberkala ako sukničku a previazala som ju listom póru..
-
5
urobila som si klasickú bešamelovú omáčku, do ktorej som pridala 1 kávovú lyžičku kari korenie...osolila, pridala štipku cukru a vymiešala na hladko...ku mešcom môžete urobiť akú chcete omáčku..je výborná aj syrová...ešte podotknem, že do mešca môžete naplniť aj bravčové, hovädzie mäsko, každé je výborné.. v čárde sme mali palacinku naplnenú mäsom z býka..veľmi krásne spomienky z pečenia býka...bolo to niečo, na čo človek len tal skoro nezabudne a plátok pečeného býka podávali s vynikajúcim maďarským chlebíkom a kyslé si mohol každý vybrať,,,uhorku, kapustou bielou, alebo červenou plnenú papriku..už na záver za tým iba deci výborného vínka z oblasti Eger...dobrú chuť..
Diskusia k receptu