Hortobágyszke mäsové mešce fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. septembra 2012

Každoročne 20.augusta sa koná v maďarskom Debrecene ,,festival kvetov,,.Krásne rozprávkové alegorické vozy zdobené miliónmi kvetov lákajú množstvo obdivovateľov z celého sveta.Bola som tam aj Zobraziť celý popisKaždoročne 20.augusta sa koná v maďarskom Debrecene ,,festival kvetov,,.Krásne rozprávkové alegorické vozy zdobené miliónmi kvetov lákajú množstvo obdivovateľov z celého sveta.Bola som tam aj ja.Po predstavení tejto úžasnej krásy, sme odišli do hortobágyszkeho národného parku.Zastavili sme sa v Csárde /krásna štýlová reštika/ a objednali sme si túto fajnovú špecialitku..

2
porcie
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 lyžica
1 ks
štipka
štipka
podľa potreby
1 ks
2 lyžice
štipka
1 kl




Postup

  1. 1

    Najprv som si urobila kuracinku, lebo tá potrebuje najviac času..mäso som umyla , osušila a opražila na lyžici bravčovej masti zo všetkých strán..

    Hortobágyszke mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Výpek som vyliala do rajnice a pokrájala som do neho cibuľku..

    Hortobágyszke mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do opraženej cibuľku som pridala opečené mäso, pridala som červenú papriku a podliala vodou...osolila, okorenila, pridala celú rascu a uvarila do mäkka..

    Hortobágyszke mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa mäsko dusilo, prpiravila som si slané palacinkové cesto...klasickým spôsobom...mlieko, vajce a hladkú múku som vymiešala, pridala soľ a nechala pol hodinku postáť...z hotového cesta som urobila 2 veľké palacinky...kuracinku som vykostila, a uložila na palacinku...okraje palacinky som nezberkala ako sukničku a previazala som ju listom póru..

    Hortobágyszke mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    urobila som si klasickú bešamelovú omáčku, do ktorej som pridala 1 kávovú lyžičku kari korenie...osolila, pridala štipku cukru a vymiešala na hladko...ku mešcom môžete urobiť akú chcete omáčku..je výborná aj syrová...ešte podotknem, že do mešca môžete naplniť aj bravčové, hovädzie mäsko, každé je výborné.. v čárde sme mali palacinku naplnenú mäsom z býka..veľmi krásne spomienky z pečenia býka...bolo to niečo, na čo človek len tal skoro nezabudne a plátok pečeného býka podávali s vynikajúcim maďarským chlebíkom a kyslé si mohol každý vybrať,,,uhorku, kapustou bielou, alebo červenou plnenú papriku..už na záver za tým iba deci výborného vínka z oblasti Eger...dobrú chuť..

    Hortobágyszke mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sonulienka
To je ale paráda krásne nafotené naservírované škoda len, že nie som bližšie dala by som sa pozvať.
tetrisss
Vyzera to velmi pekne, urcite vyskusam s nejakou naplnou, super upravene.
sneica
pekne mesce...pekne naservirovane...v tom Madarsku by som chcela byt a vidiet "festival kvetov"...:)
radulienka
Krásne, musím vyskúšať, maďarská kuchyňa je jedna z najlepších, vďaka za recept...
izabella929
@sneica ,moja milá, môžeš to vidieť aj hneď...na you tube si zadaj: debreceni virágfesztivál 2012,,,alebo hoc aj predchádzajúce roky, lebo každý rok sú alegorické vozy s inou tematikou..ešte niečo: postavičky a dekorácie na alegorických vozoch sú celé vyložené živými rezanými kvetmi..skoro 40min. záznam na videách, oplatí sa to pozrieť, je to niečo úchvatné,,,ale na živo je to iné, lebo tie kvety aj voňajú...)) krása...
izabella929
@radulienka , iba musím s tebou súhlasiť..) maďari sú majstri v gastronómii..majú nie len krásne, ale aj vynikoš jedlá.-)dík za komentár.-)
nika27
Izabella super recept ako všetky tvoje predtým.Pozrela som si na you tube festival ,to je niečo prekrásne.Určite si to pôjdem na budúci rok pozrieť naživo.
izabella929
@nika27 , ďakujem pekne za komentár.-) máš pravdu moja, ten festival je niečo neuveriteľne krásne.-) neviem, či si už bola na Hortobágyi, ale to je zážitok na celý život...nádherná voľná príroda, úžasné csárdy, že si nevieš vybrať, v ktorej je lepšia strava..obsluha v krojoch, nuž paráááda...a tie jedlá, to sa ťažko dá opísať, lebo to treba ochutnať...nebudeš ľutovať, keď tam zavítaš, budeš mať prekrásne spomienky.-)))potom nezabudni napísať, či sa ti tam páčilo.-)) dík..
sportak
Perfektný rcp. To musím vyskúšať. Gratulujem Ti i k peknému foto.
tilau
jeeej to je krásne naservírované...paráda poteším rodinku :D
helca103
Pripájam sa ku chválam v komentároch - tieto tvoje mešce sú úžasné aj na pohľad.Už som ich uložila a ked nás bude doma viac ako jeden aj vyskúšam.
lusinkab
nadherny receptik :-) uz si ho aj ukladam do KK veeeeeelmi inspirativne :-) na 1*******




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia