Hubová polievka s klobásou a kyslou smotanou

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

2 PL
2 PL
1 PL
1,5 l
2 ks
2 strúčiky
300 g
200 g
250 ml
3 ks
1 vetvička




Postup

  1. 1

    V hrnci z PL rozohriatej masti a múky pripravíme zápražku, odstavíme ju z ohňa a vmiešame do nej mletú papriku. Zalejeme vývarom, premiešame, vrátime na sporák a privedieme k varu.

  2. 2

    V panvici medzitým speníme na zvyšnej masti cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby, soľ, korenie, rascu a dusíme.

  3. 3

    Podusené huby pridáme do vriacej polievky s nakrájanou klobásou a asi 20 minút varíme.

  4. 4

    Kyslú smotanu rozšľaháme so žĺtkami, nalejeme do polievky a prehrejeme.

  5. 5

    Dochutíme soľou a korením a podávame ozdobené zvyšnou kyslou smotanou a majoránom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia