Postup
-
1
V hrnci z PL rozohriatej masti a múky pripravíme zápražku, odstavíme ju z ohňa a vmiešame do nej mletú papriku. Zalejeme vývarom, premiešame, vrátime na sporák a privedieme k varu.
- 2
V panvici medzitým speníme na zvyšnej masti cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby, soľ, korenie, rascu a dusíme.
- 3
Podusené huby pridáme do vriacej polievky s nakrájanou klobásou a asi 20 minút varíme.
- 4
Kyslú smotanu rozšľaháme so žĺtkami, nalejeme do polievky a prehrejeme.
- 5
Dochutíme soľou a korením a podávame ozdobené zvyšnou kyslou smotanou a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu