Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča fotorecept
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem Zobraziť celý popisTúto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.
príprava
na 100 °C
Suroviny
| 600 g alebo bravčová |  | 
| podľa chuti |  | 
| podľa chuti |  | 
| p.p na obalenie pečene |  | 
| 2 PL |  | 
| 4 PL |  | 
| 600 g |  | 
| 150 - 200 ml |  | 
| 50 g |  | 
| podľa chuti |  | 
| p.p |  | 
| 1 ks bez jadierok |  | 
| 1 ks |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Umytú pečeň - dnes som použila bravčovú - som pokrájala na 3-5 mm hrubé plátky. Je dobré pečeň pred krájaním dať na 15 minút do mrazničky, bude sa dobre krájať.   
- 
                                                    2
                                                    Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a...   
- 
                                                    3
                                                    ...obalila som j v múke.   
- 
                                                    4
                                                    V panvici som rozpálila olej a rozpustila som maslo.   
- 
                                                    5
                                                    Sprudka som opiekla pripravenú pečeň po oboch stranách 3 minúty do chrumkava.   
- 
                                                    6
                                                    Očistené zemiaky som pokrájala na menšie plátky a ...   
- 
                                                    7
                                                    ...uvarila som ich vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila som ich a vyšľahala som ich s teplým mliekom a maslom na kašu.   
- 
                                                    8
                                                    Na tanier som dala zemiakovú kašu, preliatu výpekom z pečenia, upečené chrumkavé plátky pečene, ktoré som posolila až teraz a obložila som ju plátkami jablka a pomaranča. Podávala som horúce.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu