Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča fotorecept
Foto: pusta
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem Zobraziť celý popisTúto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g alebo bravčová |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
p.p na obalenie pečene |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
600 g |
|
150 - 200 ml |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
p.p |
|
1 ks bez jadierok |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Umytú pečeň - dnes som použila bravčovú - som pokrájala na 3-5 mm hrubé plátky. Je dobré pečeň pred krájaním dať na 15 minút do mrazničky, bude sa dobre krájať.
-
2
Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a...
-
3
...obalila som j v múke.
-
4
V panvici som rozpálila olej a rozpustila som maslo.
-
5
Sprudka som opiekla pripravenú pečeň po oboch stranách 3 minúty do chrumkava.
-
6
Očistené zemiaky som pokrájala na menšie plátky a ...
-
7
...uvarila som ich vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila som ich a vyšľahala som ich s teplým mliekom a maslom na kašu.
-
8
Na tanier som dala zemiakovú kašu, preliatu výpekom z pečenia, upečené chrumkavé plátky pečene, ktoré som posolila až teraz a obložila som ju plátkami jablka a pomaranča. Podávala som horúce.
Diskusia k receptu