Kuracie prsia Gödöllő so žemľovou plnkou

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
Kuracie prsia Gödöllő so žemľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
400 g
400 g
300 g
150 g
150 g
100 g
6 ks
5 ks
2 viazaničky
105 ml
300 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opečieme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Zo žemlí, vajec, mlieka, petržlenovej vňate, soli a korenia pripravíme plnku. Pečieme s kuraťom v rúre na 180 °C 45 minút.

  3. 3

    Na masle opražíme cibuľu a hrášok a rozmixujeme. Na masti tiež upražíme husaciu pečeň. Z výpeku, paradajkového pretlaku a z vína pripravíme omáčku a dochutíme ju bylinkami.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Preco Gödölló?nerozumiem....nazov je mimo aj recept je mimo....tieto komercne bludy mi lezu na nervy,myslite,ze kazdy recept,ktoremu date madarsky nazov bude mat uspech????15 rokov obchodujem s madarmi a chodim tam 2-3krat tyzdenne,ale taketo cudo som este nevidel ani som o nom nepocul....radesej nepridaj nic ako takyto recept...toto ani neslo okolo madarskej kuchyne,tak tu neblbni ludi radsej...(preklad slova Gödöllò je "Jedľovo"...)origo madar ta vysmeje.....
@elalea , preco Szegedín? Prečo znojemská pečienka? Prečo kura po valticky? Prečo Beef Wellington? Sacherova torta?
Gödöllő je mesto v Maďarsku v Peštianskej župe v obvode Gödöllő.


@elalea , máš pomerne chabé zemepisné a historické znalosti, inak by si neprezentoval takýto názor. ja som "origo Maďarka",inak každý to tu vie, nevysmejem ten názov a nevysmejem ani teba, ale do budúcna, ja ak niečo neviem, zistím si alebo sa spýtam bez zášte, dám si vysvetliť. skús to aj ty, nedehonestuj nikoho!!! a iste sa viac dozvieš, čo nie je na škodu :-)
Názov "Gödöllő" ti patrične jasne a veľmi slušne vysvetlila @evianna.
ty si si preložil len 1.vetu z Wikipédie, avšak preklad tohto slova je veľmi nepresný :-)
toto je historické miesto v Pešti, kde sa nachádza pýcha Madarov - zámok Sissy a manželského páru madarskej kráľovnej rakúsko-uhorskej cisárovnej Alžbety a jej manžela cisára Františka Jozefa I.-ho, okrem toho táto časť Pešti je preslávená vynikajúcimi špecialitami madarského kulinárskeho umenia, ktoré mnohokrát nesú meno tejto časti mesta vo svojom názve.
pozri si tú noblesu aj na videu a aj link od @kukulienka , kde máš aj správny recept :-)
 dromedar.topky.sk/cl/100310/500506/VIDEO-Godoll-----Sissi...

Pridaj komentár k receptu: