Kuracie prsia Gödöllő so žemľovou plnkou
Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opečieme na oleji z oboch strán.
- 2
Zo žemlí, vajec, mlieka, petržlenovej vňate, soli a korenia pripravíme plnku. Pečieme s kuraťom v rúre na 180 °C 45 minút.
- 3
Na masle opražíme cibuľu a hrášok a rozmixujeme. Na masti tiež upražíme husaciu pečeň. Z výpeku, paradajkového pretlaku a z vína pripravíme omáčku a dochutíme ju bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gödöllő je mesto v Maďarsku v Peštianskej župe v obvode Gödöllő.
Názov "Gödöllő" ti patrične jasne a veľmi slušne vysvetlila @evianna.
ty si si preložil len 1.vetu z Wikipédie, avšak preklad tohto slova je veľmi nepresný :-)
toto je historické miesto v Pešti, kde sa nachádza pýcha Madarov - zámok Sissy a manželského páru madarskej kráľovnej rakúsko-uhorskej cisárovnej Alžbety a jej manžela cisára Františka Jozefa I.-ho, okrem toho táto časť Pešti je preslávená vynikajúcimi špecialitami madarského kulinárskeho umenia, ktoré mnohokrát nesú meno tejto časti mesta vo svojom názve.
pozri si tú noblesu aj na videu a aj link od @kukulienka , kde máš aj správny recept :-)
dromedar.topky.sk/cl/100310/500506/VIDEO-Godoll-----Sissi...
Dobrá inšpirácia na túto nedeľu.