Kuracie prsia Gödöllő so žemľovou plnkou

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 6. mája 2014
Kuracie prsia Gödöllő so žemľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
400 g
400 g
300 g
150 g
150 g
100 g
6 ks
5 ks
2 viazaničky
105 ml
300 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opečieme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Zo žemlí, vajec, mlieka, petržlenovej vňate, soli a korenia pripravíme plnku. Pečieme s kuraťom v rúre na 180 °C 45 minút.

  3. 3

    Na masle opražíme cibuľu a hrášok a rozmixujeme. Na masti tiež upražíme husaciu pečeň. Z výpeku, paradajkového pretlaku a z vína pripravíme omáčku a dochutíme ju bylinkami.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Preco Gödölló?nerozumiem....nazov je mimo aj recept je mimo....tieto komercne bludy mi lezu na nervy,myslite,ze kazdy recept,ktoremu date madarsky nazov bude mat uspech????15 rokov obchodujem s madarmi a chodim tam 2-3krat tyzdenne,ale taketo cudo som este nevidel ani som o nom nepocul....radesej nepridaj nic ako takyto recept...toto ani neslo okolo madarskej kuchyne,tak tu neblbni ludi radsej...(preklad slova Gödöllò je "Jedľovo"...)origo madar ta vysmeje.....
@elalea , preco Szegedín? Prečo znojemská pečienka? Prečo kura po valticky? Prečo Beef Wellington? Sacherova torta?
Gödöllő je mesto v Maďarsku v Peštianskej župe v obvode Gödöllő.