Foto: kikili
Máme radšej kuracie mäsko ako iné, tak si to kombinujeme podľa nových nápadov.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kuracie štvrte a celé zemiaky dusíme na másle a 2 dl vody (pp možeme podlievať , dáme tr.sol, čierne korenie, papriku,-asi25min.Potom preložíme na pekáč,polejeme olejom (asi 4-5 PL), prilejeme vývar, v čom sa dusilo mäsko. Pridáme mrkvičky, celé papriky, rozštvrtené cibule, pod kožu kur.stehien dáme petrželovu alebo zelerovu vnať,cesnak, -cesnak dáme aj vedľa mäska (2 rozkrojené).
- 2
Umyjeme ryžu a vysypeme na pekáč na jedno hromádku, posypeme vegetou a nalejeme naň asi 1,5dcl vody. Celé to zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 20 min 220 Ć. Potom dopečieme bez alobalu a mäsko, zeleninu pravidelne polievame vlastnou šťavou. Keď chceme mať viac šťavy po pečení, môžeme vynechať ryžu, ktorá inak chutná výborne od mäska ale šťavu "spapá".
- 3
Podávame s uhorkovým šalátom. Pečené zelené papriky chutnajú ako nakladané olejové papriky od babičky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu