Langoše od mamky

niika - fotkaniika, 21. februára 2020
Langoše od mamky
Foto: Niika

Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je ako perinka a super je aj o jeden-dva dni z chladničky.

10
porcií
60 minút
príprava
2-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1 kg
200 ml
500 ml
1 KL
1 KL
1 bal.
Na vyprážanie:
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie, soľ a cukor rozpustíme vo vlažnom mlieku - nemôže byť horúce. Necháme vzísť kvások. K múke v mise pridáme vykysnutý kvások a kyslú smotanu, všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na cca 40 minút na teplé miesto.

    Langoše od mamky - obrázok 1
  2. 2

    Z vykysnutého cesta tvarujeme langoše, ktoré vyprážame v oleji z oboch strán. Pečieme iba chvíľu, olej musí byť dobre rozohriaty.☝

    Langoše od mamky - obrázok 2
  3. 3

    Tip: Ak vám cesto zvýšilo, kľudne ho zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Takto vydrží aj dva-tri dni.

    Langoše od mamky - obrázok 3
  4. 4

    Navrch langošov si dáme to, čo máme radi. Hotovo :)

    Langoše od mamky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fíha, aké bubliny, znak toho, že cesto je iste dobre spracované, a chutné langoše sú na svete! Ja by som si jeden dala s cesnakom....
Toto som kedysi dávno videla v “kalendári kuchárka” pod názvom “lángoše z Michaloviec”. Pekne si napiekla.
2x niika, haji