Foto: Niika
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je ako perinka a super je aj o jeden-dva Zobraziť celý popisTento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je ako perinka a super je aj o jeden-dva dni z chladničky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie, soľ a cukor rozpustíme vo vlažnom mlieku - nemôže byť horúce. Necháme vzísť kvások. K múke v mise pridáme vykysnutý kvások a kyslú smotanu, všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na cca 40 minút na teplé miesto.
-
2
Z vykysnutého cesta tvarujeme langoše, ktoré vyprážame v oleji z oboch strán. Pečieme iba chvíľu, olej musí byť dobre rozohriaty.☝
-
3
Tip: Ak vám cesto zvýšilo, kľudne ho zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Takto vydrží aj dva-tri dni.
-
4
Navrch langošov si dáme to, čo máme radi. Hotovo :)
Narobila si mi chute:-))