Francúzsky makový krémeš

hajni21 - bez fotkyhajni21, 11. augusta 2013
30-40 minút
príprava

Suroviny

Na medový plát:
30 dkg
10 dkg
1 PL
7 dkg
2 ks
1 ČL
Na makovú piškótu:
15 dkg
15 dkg
6 ks
3 PL
 trošku
1 bal.
10 dkg
Krém:
3 ks
15 dkg
2 bal.
7 dl
25 dkg
Na vrch :
 alebo posýpka podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v predhriatej trúbe na 180C asi 5-8 minút.

  2. 2

    Hňeď ako cesto vyberieme zrúry potrieme ich broskyňovým džemom.

  3. 3

    K makovému cestu vymiešame dopenista žltka s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme mak a tuhú penu z bielkov. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.

  4. 4

    Vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme asi 20 minút. Na krém vymiešame žĺtka s margarínom. Puding uvaríme s mliekom (najlepšie nad parou), a po vychladnutí zmiešame zo žltkovo margarínovou zmesou.

  5. 5

    Na spodok dáme jeden medový plát potretý džemom, naň ide krém, potom príde makové cesto, naň opäť krém a nakoniec druhý medový plát.

  6. 6

    Nakoniec Bielka, ktoré nám zvýšili vyšľaháme nad parou a potrieme ním vrch koláča. ten potom posypeme mandlami alebo čokoládou.

Diskusia k receptu

joel
obsahuje všetky ingrediencie, ktoré ja môžem, skúsim .....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia