príprava
Suroviny
Na medový plát: | |
30 dkg |
|
10 dkg |
|
1 PL |
|
7 dkg |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
Na makovú piškótu: | |
15 dkg |
|
15 dkg |
|
6 ks |
|
3 PL |
|
trošku |
|
1 bal. |
|
10 dkg |
|
Krém: | |
3 ks |
|
15 dkg |
|
2 bal. |
|
7 dl |
|
25 dkg |
|
|
|
Na vrch : | |
alebo posýpka podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v predhriatej trúbe na 180C asi 5-8 minút.
- 2
Hňeď ako cesto vyberieme zrúry potrieme ich broskyňovým džemom.
- 3
K makovému cestu vymiešame dopenista žltka s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme mak a tuhú penu z bielkov. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.
- 4
Vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme asi 20 minút. Na krém vymiešame žĺtka s margarínom. Puding uvaríme s mliekom (najlepšie nad parou), a po vychladnutí zmiešame zo žltkovo margarínovou zmesou.
- 5
Na spodok dáme jeden medový plát potretý džemom, naň ide krém, potom príde makové cesto, naň opäť krém a nakoniec druhý medový plát.
- 6
Nakoniec Bielka, ktoré nám zvýšili vyšľaháme nad parou a potrieme ním vrch koláča. ten potom posypeme mandlami alebo čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
snad sa mi to podarilo tuna prilepit. A raz ho aj skusim, len zatial som sa kremesom vyhla, lebo ... sa ich trosku bojim, ale raz to skusim urcite :)