Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

alexandra11 - bez fotkyalexandra11, 27. augusta 2019
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
1 hrnček (200 ml)
600 g mleté
1 ks
2 ks
4 strúčiky
250 ml
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a pokrájanej cibuľke ryžu (hrnček ryže, 1,5 hrnčeka vody). Na veľkú hlbokú panvicu dáme olej, druhú pokrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, cesnak a dusíme kým sa čo najviac vody vyparí. V miske zmiešame smotany.

  2. 2

    Keď je všetko hotové, nachystáme si zapekaciu misu (pekáč), ktorú vymastíme olejom. Na spodok dáme tretinu udusenej kyslej kapusty bez šťavy, na ňu polovicu orestovaného mäsa, ďalej polovicu pokrájanej klobásy, polovicu smotanovej zmesi, ryžu, 2. tretinu kapusty, druhú polovicu mäsa a klobásy a navrch zvyšnú kapustu. Do zvyšnej smotany zamiešame čajovú lyžičku mletej papriky a vylejeme na kapustu. Pečieme 40 minút na 200 stupňov.

    Koložvárska kapusta  - obrázok 2

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Dávno som nerobila, asi je čas zopakovať si to. Len nedávam cesnak a klobásku nedávam na mäso, ale na ryžu, čiže - kapustu, mäso, ryžu, klobásku, atď, smotanovú zálievku navrch. No nepochybujem, že aj tvoja verzia je dobrá a chutná.

Pridaj komentár k receptu: