Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme 3 druhy cesta: piškótové, kakaové a orechové. Na každé cesto potrebujeme tretinu surovín; do kakaového pridáme kakao a do orechového orechy. Rozbijeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, opatrne pridáme múku pomiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec lopatkou opatrne vmiešame sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút (odporúčame skúšku špajdľou).
- 3
Z vody, kryštálového cukru, hrozienok, citrónovej kôry a rumu uvaríme sirup. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu pripravíme krém.
- 4
Vychladnuté cestá postupne polievame sirupom, potrieme džemom a krémom a kladieme ich na seba. Vrchnú vrstvu posypeme kakaom. Necháme odležať a potom lyžičkou vykrajujeme „halušky“. Podávame so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(píše sa to jam,číta džem,a vraj to chutí ako lekvár),a jedlá obsahujúce lekvár ja absolutne nejem.myslím si,že toto je len jedna z variant somloi halušiek.tí čo majú radi lekvár si určite na týchto somloskách pochutnajú.ja ostanem radšej pri tých švagrových(bez lekváru)