Hrachová polievka na maďarský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
200 g
200 g
1 PL
1 PL
70 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer namočíme hrach do studenej vody. Na druhý deň ho uvaríme takmer domäkka v osolenej vode. Bôčik nakrájame na kocky, v panvici opečieme a spolu s ním dozlata urestujeme nasekanú cibuľu. Vmiešame paradajkový pretlak, rozotrený cesnak, papriku a trochu rasce.

  2. 2

    Pridáme zemiaky nakrájané na menšie kocky a precedený hrach. Na kolieska nakrájame klobásu a opečieme ju na oleji. Spolu s olejom pridáme do hrachu. Zalejeme takým množstvom bujónu, aby bol hrach ponorený.

  3. 3

    Rajnicu prikryjeme pokrievkou a jedlo v rúre udusíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
murgaska
uz som to davno hladala....zaujimaju ma stare dobre recepty,aby som ich zanechala pre moje deti,ktore miluju slovensku kuchynu...vdaka ....