Foto: babav
Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie a cukor,nechame 10 minut vykysnut.Do misy dame zvysne suroviny a zamiesime vlacne cesto. Nechame vykysnut na teplom mieste (aspon 1 hodinu).
- 2
Okruhlu formu vymastime maslom.1/4 cesta rozvalkame na kruh, ulozime na dno formy a potrieme lekvarom .Zvysne cesto rozvalkame na tenko ,pokrajame ho na 4 platy(priblizne 5x50 cm).Dva platy natrieme makovou plnkou ,zvysne dva lekvarom.Makovy plat stocime a dame do stredu formy.Postupne prilepujeme striedavo zvysne naplnene platy.Nechame este 15 minut kysnut .
- 3
Upecieme vo vyhriatej rure .5 minut pred dopecenim potrieme hniezdo rozpustenym maslom.
- 4
Upecene osie hniezdo posypeme cez sitko praskovym cukrom , pripadne ozdobime cerstvym ovocim.Na mojom su broskyne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na vymastenie misy a potretie povrchu kolaca pred dopecenim treba pridat este kusok masla navyse.